Chřest s nočkama z ricotty fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 26. mája 2016
Chřest s nočkama z ricotty (fotorecept)
Foto: mijaita

Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.

Suroviny

1 kelímok
1 ks
1 hrsť (alebo zelené listy)
1 PL
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájený špenát nebo jiné zelené dáme na chvilku do rozpuštěného másla, aby zavadlo a obalilo se máslem.

  2. 2

    Do mísy připravíme ricottu, vajíčko, krupici, osolíme, přidáme lupení opečené na másle a všechno dobře pronícháme. Husté, pevnější těsto ochutnáme, ev dosolíme a opepříme. Nechávám odležet tak 10 min, aby krupička nasákla.

    Chřest s nočkama z ricotty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocí dvou lžic vykrajujeme z těsta nočky a vkládáme je do vroucí vody. Zmírníme teplotu. Za chvíli nočky vyplavou, necháme ještě malou chvilku se převalit a vyndáme na talíř.

    Chřest s nočkama z ricotty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z chřestu odřízneme tvrdé konce a ponoříme ho do vařící, trošku osolené vody. Povaříme aby byl al dente, ale nejlépe tak, jak nám chutná.

  5. 5

    Chřest rozložíme na talíř, ozdobíme nočkama, pokapeme máslem . Dobré je to moc.

    Chřest s nočkama z ricotty (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Krásné, rychlé a určitě chutné jídlo! Moc se mi líbí!
27janka
chutné, zdravé a rýchlo pripravené, navyše i dobre vyzerá, dobrá inšpirácia keď sa mi nechce dlho vyvárať
ziegelfeld1968
Keď už dávaš recepty na slovenskej stránke, ak už nevieš alebo nechceš používať slovenský názov, tak používaj translátor na preloženie.Viem si predstaviť aká by bola odozva keby nejaký Slovák dal recept na českej stránke a použil by namiesto názvu chřešt, slovesnké špargľa.To by by bolo komentárov.
mijaita
@ziegefeld na českých portálech jsou slovenské názvy a krome toho mi ceske nazvy doporučila redakce. Obrat se tedy tam. Jinak redakce recepty i nazvy upravuje a spravuje. Mne osobne, pokud je prelozi do slovenstiny, to rozhodne vadit nebude. Slovenstinu mam velice ráda.
mijaita
p.s. Ziegelfeld takova malickost, cestina slovo spargl bezne pouziva, takze odezva dle tve vize, by se nekonala :-)
1x haji
haji
Jihovýchod Moravy se hlásí. U nás se hovorově používá slovo špargl.
Jinak je to rod asparagus. Při zadání do vyhledávače vyjede kupa moudrých odkazů. Nejúžasnější jsou obrázky, bo rod asparagus je bohatý v druzích:
 www.obrazky.cz/?q=asparagus&fulltext&mm=2#utm_...

Přeji všem krásný den!
haji
Nevím na jakém principu na Varechce funguje vyhledávač, ale bez problémů mi vyjede všechno, ať už zadám slovo slovensky či česky. Chválabohu za ty dary!! Jen tak na okraj, miluji krásné slovenské přísloví: "Dobrých ľudí sa zmestí!" Na Varechu chodím ráda, fajn recepty, fajn přátelé, fajn atmosféra, srdeční lidé napříč národnostmi. Pán Bůh nás neudělal všechny stejné, uf, to byla nuda a vlastně zánik. Vážím si každého dobrého člověka, každého dobrého slova. Mám Varechu a Varechárov ráda!!
klukodvody
@Ziegelfeld1968 myslím, že by bylo dobré se na některé české stránkypodívat a tam by jste zjistil, kolik je tam receptů ve slovenštině. Také by jste mohl zkusit zavolat v Čechách na některého mobilního operátora a v 50% se Vám ozve slovenština. Nebo až přijedete náhodou do Čech, tak v některých supermarketech jsou pokladní ze Slovenska. A nikdo to neřeší. Ukažte mně Slováky, kteří pracují u nás a hovoří česky. Chtěl jsem se podívat na Vaše recepty a žádné jsem nenašel. Tak opravdu nevím o co Vám jde. Prosím neotravujte tady ovzduší. Zatím nikdo nemá problém. Mimo jiné já konkrétně jsem se narodil v Československu a Čechoslovák jsem zůstal i po rozdělení. Tak se prosím zamyslete.
2010
@Ziegelfeld1968 uplne s tebou suhlasim a ja som mal problemy s pridavanim, ale na slovenskych strankach... je na nich moc vela gramatickych vrtakov a bolo jednoduchsie pridavat recepty na ceske stranky a nikdy som nemal ziadne problemy ( kde som roky pridaval) a po cesky neviem.
kuchticka
@ziekelfeld2968. Nerada bych aby na vareche zas nastaly nejake "hadky" k voli slovovam v "inom" jazyku. AKO VELKY ROZDIEL JE MEDZI SLOVENCINOU NEB CESTINOU????
Ja som sa narodila na Slovensku ale od detstva zijem v Ceskej republike. Mam ceske skoly, manzela Cecha, takze vatsinu zivota som stravila v Cechach.
Snazim sa rozpravat so Slovakom po slovensky a naopak.
Tvoj nick name je nemecky, iste ti to taktiez nikto neda najavo. Budme vzdy a vo vsetkom priatelsky naladeni, potom bude medzi ludmi pkoj a nei hadky a nedorozumenia.
Prajem pekny den.
ziegelfeld1968
@Klukodvody (27.5.2016 16:28)
Pán klukodvody, nie je podstatné kto dal koľko receptov.Ak by sa v tejto republike dodržoval striktne jazykový zákon, tak vaše české názvy receptov by tu nemohli byť zverejňované.Môžete ďakovať len intoleranciii redakcie a slovenskej ústretovosti, že vám redakcia robí translátora.Máte pravdu že v Čechách robia aj Slováci ale to je výsledok vášho pragocentrizmu, ked Praha sa starala v prvom rade o vaše historické země a na východe republiky okrem VSŽ nepostavila nijaký veľký priemyselný podnik.A odporúčam Vám pozrieť si občas webovú stránku:www.sport.sk.Tam sa dozviete od českých diskutérov, aký sme zaostalí čoboli, aká sme rozvojová země, ako sa končí za hranicami Moravy civilizácia. A toto oficiálne produkujú nielen českí primitívi ale aj taký plátok ako je Blesk.Bol som na vojne v Klecanoch VU 5936/C a zažil som ako sa k nám Slovákom povýšene chovali Češi. takže váš český šovinizmus nie je o jednotlivcoch, ale o väčšine českého národa, ktorý sa na Slovákoch pozerá ako na nejakú zberbu z východných ruských stepí. My Slováci, sme boli pre vás Čechov len trpený príspevok, vďaka ktorému ste si mohli levně užívat dovolenou v Tatrách, kým Slováci otročili v ostravských baniach. Takže by Ste si pán klukodvody stiahnúť z čela ružové okuliare a hrať sa tu na nejakého čechoslovakistu.Keby vaši predstavitelia Havel a Klaus nepresadzovali unitárny štát, republika by bola ostala zachovaná a dnes by sa obidva národy mali úplne lepšie. Ospravedlňujem sa že som sem zaviedol politiku, ale z receptov českých prispievateľov stále cítim, istú nadradenosť nad Slovákmi.

tiginko
@ziegelfeld1968 z tvojho výlevu až bolia oči... jednak ako správny Slovák máš veľké medzery vo svojom jazyku, a skús si pozrieť aký je rozdiel medzi toleranciou a intoleranciou. To čo tu splietaš nemá hlavu ani pätu. Na jednej strane si sa cítil utláčaný pod jarmom Čechov a na druhej strane kritizuješ tých, čo nás rozdelili (mimochodom Mečiar sa o to zaslúžil rovnakou mierou) a že by sme sa inak "mali úplne lepšie". Ja mám korene aj rodinu v Čechách, často tam chodíme, ale nikdy za celý môj život nikto z nás, ani z mojich známych, nikdy nepocítil žiadny tebou "šovinizmus českého národa". Je to presne o jednotlivcoch. Tak ako sa u nás vyskytujú nacionalisti, my sme dokonca pokročili tak, že sme si ich zvolili do vlády, tak sa rovnako vyskytujú aj v iných krajinách. S tou nadradenosťou tu na tejto stránke si to už fakt prehnal, mal by si sa nad sebou zamyslieť, či si v poriadku
mijaita
@ziegelfeld je mi lito lidi plnych zloby, nenavisti a nesnasenlivosti. Usmev by ti slusel jistě víc a po tom chřestu by ti bylo krásně nejen na duši :-)
1x haji
kucharka
Dobre rano, Ziegelfeld! Co si mal dnes na ranajky? Akosi ti to nesadlo ...
Ja len dufam, ze taketo komentare neodradia zahranicnych receptarov na vareche od pridavania super receptov. Pekny den vsetkym.
kukulienka71
Viackrát som sa už vyjadrila, že češtinu mám veľmi rada, aj Čechov, Moravákov obvzlášť:-) Názov receptu by som po pomlčke dala aj v slovenčine, to je vec redakcie, tak by to bolo podľa mňa malo byť, čo uznáva aj autorka, nevidí tam problém. Recept je pekný.
Na stránke, kam sa môže registrovať aj občan iného štátu, je v rukách redakcie stanoviť pravidlá tak, aby nedochádzalo k takýmto nedorozumeniam, alebo ak dôjde, aby sa aspoň vyjadrila a nenechala sa tu užívateľov sporiť a vnášať národnostné boliestky, alebo ako to mám nazvať... @klukodvody je jedným z tých, ktorý sem prinášajú priateľskosť a toleranciu, nezaslúži si preto kritiku v tom duchu, ako si písal, @ziegelfeld1968 :-(
mariamka
Vobec to netreba komentovat, @kuku a @spol :) zbytocne duchat vasne,, rcp sa mi paci, chrest ;)) sme mali len tak lajtovo s dipom ale takto s nockami asi sytejsie, vlastne variabilne , pekne
ziegelfeld1968
No Tiginko ty máš tu čo najmenej moralizovať. Ty spolu s afatagou ste tu pred pár rokmi zhovadili 17-ročné dievča z Detvy za jej recept o pečenom kurati. Nevedeli ste oceniť to, že to mladé dievča sa snažilo len poslať nejaký všeobecne známy recept a dievčinu ste zvozili pod čiernu zem, takže radšej pomlč.Máš toho masla dosť na hlave.
redakcia
Milí Varecháči, my tu v redakcii vždy trošku posmutnieme, keď sa komentáre v diskusiách rozbehnu trošku "iným" smerom, ako je to v tomto prípade. Takže na vysvetlenie: Recepty (názov jedla a postup) našich českých užívateľov ponechávame v češtine. Veď ani názvy talianskych či francúzskych jedál nasilu neprekladáme, prečo by sme mali prekladať češtinu, ktorej navyše rozumie hádam každý Slovák. Preto, ako ste si iste všimli, zásadne neprekladáme ani príliš nezasahujeme ani do formulácií pracovných postupov. Dôvod je aj ten, že chceme zanechať v recepte špecifické črty autora. Suroviny prekladáme do slovenčiny kvôli lepšiemu vyhľadávaniu.
Veríme, že našim dôvodom rozumiete...
A na záver ešte niečo: Nezabúdajme spoločne, že Varecha.sk je predovšetkým o receptoch, o radosti z varenia a zdieľania kuchárskych úspechov (a niekedy i neúspechov) s druhými ľuďmi...
alena45
Kamoška dostala za kabelu špargle, ja to moc nemusím, ale jej sa bude recept určite páčiť. Inak foto vyzerá, že je to fakt jedlé. Možno to niekedy skúsim aj ja.
mijaita
@Ali vzdyt kdyz nemusis sparglu, udelej si jen nocky treba k dyni pecene, nebo k cemukoliv co mas rada. Ale potěšílas mě, že se ti recept líbí a ještě ho i posuneš kamosce :-)
1x haji
zuzanka1367
Znovu som pod Tvojim receptom spokojne najedená :) Urobila som si mozzarelovo-pažítkovú omáčku podľa receptu od @afatagy a paráda! Ešte by som rada všetkým dala do pozornosti, že Tvoj recept je dva v jednom. Z tej vody kde som varila noky som spravila skvelú polievku, konce špargle som očistila a nakrájala, bola pomerne čerstvá tak sa dalo, škoda, že som nezohnala zelenú, nevadí, no ale k tej polievke, zemiaky som opražila na prepustenom masle a trochu posypala kurkumou, pridala k vývaru, doliala som vodu v ktorej som varila špargľu, chvíľu povarila, pridala nakrájané spodky špargle a na koniec som dohodila špenátové listy a polievku odstavila, takže som zúžitkovala ako sporovlivá gazdinka všetko :) ďakujem za ďalší chutný recept...


haji
@Zuzanka1367 (30.5.2016 13:32)
U mě máš sto bodov! Krásné a chutné jídlo kompletní! Hned bych si dala říct, mňam! Zuzi, ty jsi šikulka šikulkovitá!!
mijaita
@zuzanka ja jsem take z toho vyvaru udelala polivku, docela obdobnou ! :-) Omacku na chrest jse nedelala, mne stacilo maslo. Jsem rada ze jsem se ti strefila do chute, dik za fotky, díky za komentar a vubec, na prispevek k receptu, do diskuze!
redakcia
Na ziadost autorky receptu boli 2 posledne komentare - kedze nesuviseli s receptom - schovane.
1x haji
ziegelfeld1968
@Redakcia (31.5.2016 20:28)
V tejto republike platí jazykový zákon. Prečo ja ako Slovák mám rozumieť českým názvom receptov, surovín a variť podľa českého postupu na slovenskom serveri? Ja som v poslednom mojom príspevku, len okopíroval diskusný príspevok Češky, ktorá reagovala na slovenský recept na českom serveri, kde nerozumela co to je biele korenie? A ja mám rozumiet co je to chřest? Chcel by som sa spýtať tých diskutujúcich, ktorí ma tu presvedčovali o tom, že rozumejú slovu chřest.Silno pochybujem. Považujem za nekorektné, že redakcia vyhovela požiadavke na skrytie komentárov pani pppppppp
veronikkka
národnostná nevraživosť nepatrí na tieto stránky.
asi pred rokom sa tu riešil jazykový zákon a boli nespravodlivo vylúčení niekoľkí pre použitie niekoľkých slov v cudzích jazykoch práve @redakciou !
to sa nemalo a nemá stať!
prosím @redakcia nevymazávajte môj môj komentár len preto, že je pravdivý!
myslím si, že takéto národnostné spory sem nepatria.
mne čeština ani iný jazyk nevadia, naopak, niečo sa vždy naučím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia