Foto: mijaita
Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.
Postup
-
1
Nadrobno nakrájený špenát nebo jiné zelené dáme na chvilku do rozpuštěného másla, aby zavadlo a obalilo se máslem.
- 2
Do mísy připravíme ricottu, vajíčko, krupici, osolíme, přidáme lupení opečené na másle a všechno dobře pronícháme. Husté, pevnější těsto ochutnáme, ev dosolíme a opepříme. Nechávám odležet tak 10 min, aby krupička nasákla.
- 3
Pomocí dvou lžic vykrajujeme z těsta nočky a vkládáme je do vroucí vody. Zmírníme teplotu. Za chvíli nočky vyplavou, necháme ještě malou chvilku se převalit a vyndáme na talíř.
- 4
Z chřestu odřízneme tvrdé konce a ponoříme ho do vařící, trošku osolené vody. Povaříme aby byl al dente, ale nejlépe tak, jak nám chutná.
- 5
Chřest rozložíme na talíř, ozdobíme nočkama, pokapeme máslem . Dobré je to moc.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
uz skoro nie :-), orol pristal
@ziege nikomu tu cestina okrem teba nevadi. Ak to tebe vadi, pouzi translator ty. A chřešť neexisuje ani ho tu nikto neuvadza
Jinak je to rod asparagus. Při zadání do vyhledávače vyjede kupa moudrých odkazů. Nejúžasnější jsou obrázky, bo rod asparagus je bohatý v druzích:
www.obrazky.cz/?q=asparagus&fulltext&mm=2#utm_...
Přeji všem krásný den!
Ja som sa narodila na Slovensku ale od detstva zijem v Ceskej republike. Mam ceske skoly, manzela Cecha, takze vatsinu zivota som stravila v Cechach.
Snazim sa rozpravat so Slovakom po slovensky a naopak.
Tvoj nick name je nemecky, iste ti to taktiez nikto neda najavo. Budme vzdy a vo vsetkom priatelsky naladeni, potom bude medzi ludmi pkoj a nei hadky a nedorozumenia.
Prajem pekny den.
Pán klukodvody, nie je podstatné kto dal koľko receptov.Ak by sa v tejto republike dodržoval striktne jazykový zákon, tak vaše české názvy receptov by tu nemohli byť zverejňované.Môžete ďakovať len intoleranciii redakcie a slovenskej ústretovosti, že vám redakcia robí translátora.Máte pravdu že v Čechách robia aj Slováci ale to je výsledok vášho pragocentrizmu, ked Praha sa starala v prvom rade o vaše historické země a na východe republiky okrem VSŽ nepostavila nijaký veľký priemyselný podnik.A odporúčam Vám pozrieť si občas webovú stránku:www.sport.sk.Tam sa dozviete od českých diskutérov, aký sme zaostalí čoboli, aká sme rozvojová země, ako sa končí za hranicami Moravy civilizácia. A toto oficiálne produkujú nielen českí primitívi ale aj taký plátok ako je Blesk.Bol som na vojne v Klecanoch VU 5936/C a zažil som ako sa k nám Slovákom povýšene chovali Češi. takže váš český šovinizmus nie je o jednotlivcoch, ale o väčšine českého národa, ktorý sa na Slovákoch pozerá ako na nejakú zberbu z východných ruských stepí. My Slováci, sme boli pre vás Čechov len trpený príspevok, vďaka ktorému ste si mohli levně užívat dovolenou v Tatrách, kým Slováci otročili v ostravských baniach. Takže by Ste si pán klukodvody stiahnúť z čela ružové okuliare a hrať sa tu na nejakého čechoslovakistu.Keby vaši predstavitelia Havel a Klaus nepresadzovali unitárny štát, republika by bola ostala zachovaná a dnes by sa obidva národy mali úplne lepšie. Ospravedlňujem sa že som sem zaviedol politiku, ale z receptov českých prispievateľov stále cítim, istú nadradenosť nad Slovákmi.
Ja len dufam, ze taketo komentare neodradia zahranicnych receptarov na vareche od pridavania super receptov. Pekny den vsetkym.
Na stránke, kam sa môže registrovať aj občan iného štátu, je v rukách redakcie stanoviť pravidlá tak, aby nedochádzalo k takýmto nedorozumeniam, alebo ak dôjde, aby sa aspoň vyjadrila a nenechala sa tu užívateľov sporiť a vnášať národnostné boliestky, alebo ako to mám nazvať... @klukodvody je jedným z tých, ktorý sem prinášajú priateľskosť a toleranciu, nezaslúži si preto kritiku v tom duchu, ako si písal, @ziegelfeld1968 :-(
Veríme, že našim dôvodom rozumiete...
A na záver ešte niečo: Nezabúdajme spoločne, že Varecha.sk je predovšetkým o receptoch, o radosti z varenia a zdieľania kuchárskych úspechov (a niekedy i neúspechov) s druhými ľuďmi...
U mě máš sto bodov! Krásné a chutné jídlo kompletní! Hned bych si dala říct, mňam! Zuzi, ty jsi šikulka šikulkovitá!!
V tejto republike platí jazykový zákon. Prečo ja ako Slovák mám rozumieť českým názvom receptov, surovín a variť podľa českého postupu na slovenskom serveri? Ja som v poslednom mojom príspevku, len okopíroval diskusný príspevok Češky, ktorá reagovala na slovenský recept na českom serveri, kde nerozumela co to je biele korenie? A ja mám rozumiet co je to chřest? Chcel by som sa spýtať tých diskutujúcich, ktorí ma tu presvedčovali o tom, že rozumejú slovu chřest.Silno pochybujem. Považujem za nekorektné, že redakcia vyhovela požiadavke na skrytie komentárov pani pppppppp
asi pred rokom sa tu riešil jazykový zákon a boli nespravodlivo vylúčení niekoľkí pre použitie niekoľkých slov v cudzích jazykoch práve @redakciou !
to sa nemalo a nemá stať!
prosím @redakcia nevymazávajte môj môj komentár len preto, že je pravdivý!
myslím si, že takéto národnostné spory sem nepatria.
mne čeština ani iný jazyk nevadia, naopak, niečo sa vždy naučím.
Zalozte, prosim na tuto temu diskusiu. Mozeme o tom diskutovat tam. Dakujeme.
no uz len to by tu chybalo