Foto: ancicka
Ja mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa od obeda. Tento makovník je veľmi chutný a taktiež jemný. Zobraziť celý popisJa mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa od obeda. Tento makovník je veľmi chutný a taktiež jemný. Vyskušajte.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si dám všetky suroviny
-
2
a vypracujem cesto.
-
3
Mlieko dám variť s trochou cukru a maslom.
-
4
Ked mlieko zovrie, pridáme mak a zamiešame.
-
5
Ak by náhodou mak bol redší, môžme pridať troška strúhanky a vanilkový cukor. Zamiešame a necháme trocha prechladiť.
-
6
Cesto vyložíme na jemne pomúčenú dosku, prepracujeme a rozdelíme tak, že z cesta oddelíme 1/3 na mriežky. Väčšiu časť cesta vyvaľkáme vo veľkosti plechu, cesto prenesieme na vymastený plech, na cesto rozotrieme plnku.
-
7
Menšie cesto vyvaľkáme a ostrožkou pokrájame na pásiky.
-
8
Pásiky poukladáme na plnku vo forme mriežky a upečieme.
-
9
Koláč pečieme asi 25 minút do zlatista. Po upečení môžme koláč pocukrovať, ale to už záleži podľa chuti.
pozdravujem Ta!
Sonulienka,aj tie Tvoje kopítka sú fajné.
nie ak nechceš,ale mne pripadá plmka jemnejšia.
Fialka49 ,dakujem.