Ja mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa od obeda. Tento makovník je veľmi chutný a taktiež jemný. Zobraziť celý popisJa mám strašne rada zemiakové cesto. Väčšinou zemiaky využívam, keď mi zvýšia z predošlého dňa od obeda. Tento makovník je veľmi chutný a taktiež jemný. Vyskušajte.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si dám všetky suroviny
-
2
a vypracujem cesto.
-
3
Mlieko dám variť s trochou cukru a maslom.
-
4
Ked mlieko zovrie, pridáme mak a zamiešame.
-
5
Ak by náhodou mak bol redší, môžme pridať troška strúhanky a vanilkový cukor. Zamiešame a necháme trocha prechladiť.
-
6
Cesto vyložíme na jemne pomúčenú dosku, prepracujeme a rozdelíme tak, že z cesta oddelíme 1/3 na mriežky. Väčšiu časť cesta vyvaľkáme vo veľkosti plechu, cesto prenesieme na vymastený plech, na cesto rozotrieme plnku.
-
7
Menšie cesto vyvaľkáme a ostrožkou pokrájame na pásiky.
-
8
Pásiky poukladáme na plnku vo forme mriežky a upečieme.
-
9
Koláč pečieme asi 25 minút do zlatista. Po upečení môžme koláč pocukrovať, ale to už záleži podľa chuti.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
pozdravujem Ta!
Sonulienka,aj tie Tvoje kopítka sú fajné.
nie ak nechceš,ale mne pripadá plmka jemnejšia.
Fialka49 ,dakujem.