Kokosový nápoj s limetkou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 5. júna 2016

Osviežujúci letný drink bez alkoholu je na sparný deň ako stvorený. Inšpiráciu na tento som našla v malej mexickej kuchárke.

10 minút
príprava

Suroviny

2 diely
1 diel
4 diely (mango, papája, guava, machovka, prípadne multivitamín)
 (drť alebo kocky)




Postup

  1. 1

    Naschvál som písala diely, lebo pôvodne to mali byť hrnčeky, ale ja som mala len malú konzervu kokosového mlieka, od neho sa odvíjali potom aj množstvá ostatných surovín. Limetkovú šťavu pridajte podľa chuti, ak by jej bolo veľa, doslaďte nápoj podľa potreby trstinovým cukrom alebo medom.

    Kokosový nápoj s limetkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do stolového mixéra som naliala premiešané kokosové mlieko, limetkovú šťavu a džús, pridala som pár ľadových kociek a všetko poriadne premixovala. Dostala som napenený nápoj. Kokosové mlieko má tendenciu oddeľovať sa, vtedy stačí podávaný nápoj premiešať slamkou či lyžičkou.

    Kokosový nápoj s limetkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okraje pohárov som namočila v mede a kokosovej múčke. Je to veľmi chutný nápoj, nabudúce z neho určite pripravím viac.

    Kokosový nápoj s limetkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

monty469
Vyzerá super. Ešte pred otvorením receptu, som si myslela, že je to komerčný recept. Skvelý tip na horúce dni. Aj my máme radi rôzne miešané, osviežujúce drinky. Ukladám
methi
Vyzera to dobre. Ja by som asi skor vodu z orecha miesto mlieka dala.
haji
Kuku, krásná práce, jako vždy - výstavní fota, dobrý nápad - jsi všestranná!! Přeji krásnou neděli!!
kukulienka71
Ďakujem pekne, @mesiar50 aj @veronikkka , som rada, že sa vám páči:-)
Práve kosím trávnik, dostala som znovu chuť na tento osviežujúci mok a mám pauzu, tak popíjam a čítam o účinkoch kokosového mlieka na organizmus. K fyzickej činnosti v teple veľmi vhodný nápoj, "Najmä vo veľmi teplom počasí, po cvičení, alebo po prekonaní choroby, elektrolyty (v kokosovom mlieku) pomáhajú predchádzať vyčerpaniu, mŕtvici z tepla, srdcovým problémom, bolesti svalov alebo kŕčom. Zvyšujú tiež imunitu." úryvok z článku  objavmlieko.sk/kokosove-mlieko/...



kukulienka71
@Methi (6.6.2016 13:06)

ten článok potom nepíše pravdu? kokosové mlieko je kokosová voda+dužina, nie? rada by som v tom mala jasno:-)
methi
@Kukulienka71 (6.6.2016 15:10)

Ten clanok som necitala, stacilo mi to, co si vypisala sem z neho. Ale ak to pisu o mlieku, potom to nepisu spravne. To vsetko sa tyka kokosovej vody. Ta sa nachadza v mladych kokosoch. Je to taka akoby zakalena voda, ked ju das do pohara. U nas sa prave teraz v horucich mesiacoch vsade predavaju tieto kokosy popri ceste, pretoze je to to najlepsie na pitie.
kukulienka71
@Methi (6.6.2016 15:24)

píšu tam presne, že kokosová voda je bohatšia na elektrolyty ako mlieko. Len mi to nedáva logiku, ak mlieko je z tej vody...ale už jedno vidím jasnejšie: ak máme čerstvý mladý orech, je lepšia z neho voda a keď máme konzervu, tak máme hotové mlieko a s tým už nič nenarobíme:-D
Ďakujem ti.
methi
@Kukulienka71 (6.6.2016 15:33)

Mlieko sa vyraba z duziny zreleho (hnedeho, chlpateho) orecha a obycajnej vody. Alebo tej, ktora v nom je. Ale to nie je ta na pitie, aj ked vypit sa moze. Mlade kokosy, ktore maju tu pitnu kokosovu vodu su zelene. Tym sa macetou odsekne vrsok, strci sa slamka a pijes :)
haji
@Kukulienka71 (6.6.2016 17:36)
Kuku, klid. Je toho na trhu víc - kokosové mléko, kokosová smetana a našla jsem na netu i tu kokosovou vodu. Je to teď hodně módní záležitost. Když mi něco chutná, neřeším nic a klidně si to dovolím. Každý jsme jiný, vše je o rozhodnutí. Určo tvůj receptík v horkém létě vyzkouším, tvé podání receptu mě prostě láká!! Mávám!!
kukulienka71
@Haji (7.6.2016 09:44)

kokosovú vodu som ešte nepila, ale že v tomto recepte budem používať mlieko, to je isté, chýbala by mi krémovosť a lahodnosť, kvôli čomu je ten nápoj vlastne tak chutný. Stačilo mi vyjadrenie mojej náročnej maminky, že " vypila by som z toho aj liter";-) Nech chutí aj tebe, ďakujem:-)
1x haji
arnilka
vyskúšala som, postup som dodržala, len na toto množstvo surovín som dala iba šťavu z polovice limetky a bolo nepríjemne kyselé. hodne som dosladila trstinovým cukrom, potom to už bolo super a nepresladené, išla som do príjemne kyselkavej chuti. bohvie, akú limetku som to mala :-) :-) :-)
dakujem za receptík :-) bude viackrát!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia