Foto: grejsy
U nás ten najlepší závin.
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si spravíme kvások. Do malej nádoby dáme droždie, 1 čaj lyžičku cukru, vlažné mlieko, tak pol deci. Necháme nakysnúť. Do veľkej misy dáme oba druhy múky , cukor, citron, kôru , olej, soľ, žltok a vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste 30 minút kysnúť pod utierkou. Keď je vykysnuté ,tak ho na pomúčenej doske rozváľkame na plát asi tak 3 ml hrubý.
- 2
Plnka: pomletý mak ochutíme podľa potreby cukrom.
- 3
Na plát dáme mak, pooblievame ho mliekom lyžicou. Na vrch postrúhame jablko a ešte môžeme posypať cukrom.
- 4
Zvinieme smerom k sebe na závin.
- 5
Dáme ho na vymastený plech . Povrch potrieme olejom a dáme piecť na 200 stupňoch 35 - 40 minút.
- 6
Upečený tiež pomastíme po vrchu olejom. Chvíľu počkáme a posypeme práškovým cukrom.
- 7
Už len pokrájame .
- 8
V reze.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prave peciem