Foto: olinecka
Pre potešenie a mojím blízkym. Recept nie je náročný zvládne aj začiatočnik, len dlhšie sušenie .
príprava
na 80-130 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
330 g |
|
100 g |
|
160 g mleté |
|
Krém: | |
200 g (alebo Hera) |
|
5 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
|
Postup
-
1
Do misy si dáme vaječné bielky a kryštal cukor. Dáme na vodný kúpeľ a šľahame. Postupne počas šľahania pridáme štipku soli. Do vychladnuteho snehu vmiešame práškovy cukor, mleté orechy.
-
2
Plech poriadne vymastime maslom a uložíme si formu na laskonky, do ktorej lyžicou dáme sneh. Vrch upravíme stierkou alebo nožom, rúru predhrejeme na 130 stupňov pečieme 15 - 20 minút. Potom teplotu znižime na 80 stupňov a pri pootvorenej rúre dosušime ďalšich 40 - 45 minút.
-
3
Spravíme si krém: maslo vymiešame do hladka postupne pridáme práškovy a vanilkový cukor, žĺtky, nakoniec mletu kávu, ktorá nemusí byť.
-
4
Vznikne nám krém, ktorý dáme do cukrárskeho vrecka a plníme laskonky. Spájame ich po dve spolu. Vynikajúce koláčiky, ktoré si zamilujete, vy aj Vaša rodina. Krasny dník!!!!
Odkedy mám formu na laskonky (necelý rok), už som ich viackrát robila, sú naozaj vynikajúce. Plnky skúšam rôzne, osvedčila sa zo žĺtok, šĺahaných nad parou.
Olinka, uprav recept, čo urobíš so žĺtkami, akosi Ti z postupu odbehli...
Kk ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Ď A K U J E M
surové sa dávajú do masla!!