Kuracia pečeň fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 12. mája 2016
Kuracia pečeň (fotorecept)
Foto: babkamt

Kúpila som čerstvú kuraciu pečeň. Spravila som ju na mletom čiernom korení, majoránke a sušenom cesnaku. Mali sme z predošlého dňa kmínovú polievku. Takže dnešný obed bol bleskovo na stole. Zo 100 g pečene som si zarobila halušky do polievky.

40 minút
príprava

Suroviny

700 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som pečeň umyla, vyrezala som kanáliky, papierovou utierkou som ju vysušila. Usušenú som ukladala na tanier. Dala som variť zemiaky.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tanieri som usušenú pečeň posypala mletým čiernym korením, majoránkou a sušeným cesnakom. Nesolila som ju.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici som rozpustila asi 50 g masla, pridala som olivový olej. Do horúceho som vložila pečeň. Opiekla som ju z oboch strán. Raz som ju otočila. Netreba ju dlho piecť. Pozor, potvora, prská:-)

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené zemiaky som scedila, pokropila troškou výpeku, posypala petržlenovou vňaťkou. Pridala som na tanier upečenú kuraciu pečeň. Na tanieri som pečienku osolila. Dobrú chuť.

    Kuracia pečeň (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@Babkamt
kuraciu pečeň máme radi..pečeň všeobecne..
kľudne môžeš osoliť pred prípravou..nestvrdne-ako sa hovorí..skús..
ja niekedy kúpim-nechcem robiť ten deň,až na druhý..tak ju dám do misky-koreniny dľa chuti..aj posolím...zalejem olejom..a tak v chladničke vydrží bez ujmy deň-dva..potom už len obsah misky vylejem na rozhorúčenú panvicu..a za pár minút dobrota hotová..
pokojný večer všetkým..
aj ja toto môžem, mám rada a tiež majoránka musí byť, aj červená mletá paprika, aj kúsok mletej rasce a kuraciu ako @radostka naša píše, už sa nebojím ani posoliť, aj ked omylom sa mi stalo na začiatku varenia, žiadne tvrdnutie sa nekonalo
@Haji (12.5.2016 14:39)
Dlho sme ju nemali v našom jedálničku. Pochutili sme si na nej. Obed bol po pár minútach na stole. Teší ma, že by si si prisadla:-)
@Jack tvoje schválenie na potešilo. @Izabella929 robievam ju len vtedy, keď nie je u nás vnučka. Ona neje žiadnu pečeň. @Dr Teší ma, že ťa upútala fotka:-) @Radost toto mám na komentároch rada, že sa vždy dozviem niečo nové. Ďakujem, že si sa so mnou podelila o svoje overené skúsenosti s prípravou pečene. @Monty469 ďakujem za pristavenie. @Havino dá sa ochutiť rôzne. Jedni tvrdia nesoliť pred varením, druhí, že áno. Ďakujem všetkým za komentáre.
@Mika2 ďakujem za nahliadnutie a pridané hodnotenie. @Miloss2 teraz, keď píšeš, že ty ju pečieš na bravčovej masti ma napadlo, že som ju mohla piecť na husacej masti. Bola by ešte chutnejšia. Viem, že niekto ju solí hneď na začiatku. Nabudúce ju osolím aj ja. Ďakujem za komentáre.

Pridaj komentár k receptu: