Focaccia s olivami a rozmarínom fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 11. mája 2016
Focaccia s olivami a rozmarínom (fotorecept)
Foto: lekorica

V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou hladkou. Bola som prekvapená aký bol dobrý.

16
porcií
60 minút
príprava
20 - 25 minút
na 200 °C

Suroviny

180 g (alebo čierne )
500 g
4 dcl
1/2 ČL
7 g
1 ČL
1/2 dcl
pár vetvičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, vodu, droždie, cukor a soľ dobre vymiesime. Necháme podkysnúť 30 - 40 minút na teplom mieste.

  2. 2

    Rúru si predhrejeme na 200 °C a kým sa nám rúra zohreje, pripravíme dva okrúhle 28 cm pekáče. Tie si vymažeme olivovým olejom. Vykysnuté cesto rovnomerne rozdelíme na pekáče a polejeme ich olivovým olejom, ktorý prstami vtláčame do cesta tak, aby v ceste ostávali jamky po prstoch. Nakoniec do cesta poukladáme olivy (ja som druhý plech robila so sušenými paradajkami a tymiánom) a rozmarínové lístky. necháme ešte 15 minút podkysnúť.

    Focaccia s olivami a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 20 - 25 minút. Po upečení hneď vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť.

    Focaccia s olivami a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

lekorica
@27janka (13.5.2016 19:43)
Musela som improvizovať, lebo z bielej múky mám ekzém na dlaniach, ale špaldová mi nevadí a sama som bola prekvapená ako dobre to vyšlo. ;-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha