Foto: lekorica
V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou hladkou. Bola som prekvapená aký bol dobrý.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Múku, vodu, droždie, cukor a soľ dobre vymiesime. Necháme podkysnúť 30 - 40 minút na teplom mieste.
-
2
Rúru si predhrejeme na 200 °C a kým sa nám rúra zohreje, pripravíme dva okrúhle 28 cm pekáče. Tie si vymažeme olivovým olejom. Vykysnuté cesto rovnomerne rozdelíme na pekáče a polejeme ich olivovým olejom, ktorý prstami vtláčame do cesta tak, aby v ceste ostávali jamky po prstoch. Nakoniec do cesta poukladáme olivy (ja som druhý plech robila so sušenými paradajkami a tymiánom) a rozmarínové lístky. necháme ešte 15 minút podkysnúť.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 20 - 25 minút. Po upečení hneď vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť.
Ďakujem. Bolo to výborné. ;-)
Musela som improvizovať, lebo z bielej múky mám ekzém na dlaniach, ale špaldová mi nevadí a sama som bola prekvapená ako dobre to vyšlo. ;-)