Foto: spekacka
Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej obľúbenej reštaurácii. Teraz ju robím prvýkrát sama. Zobraziť celý popisChlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej obľúbenej reštaurácii. Teraz ju robím prvýkrát sama. Máme veľa chleba, tak čo s tým? Oni ju robia z bieleho chleba, lenže my biely chlieb nejeme, tak som použila aký mám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chlieb si treba nakrájať na malé kúsky. V hrnci som si rozohriala 1 lyžicu oleja, opražila na ňom cesnak a trochu chleba. Ten som vybrala na tanierik na dekoráciu.
-
2
Potom som rozohriala ďalší olej, opražila jeden cesnak, zeler, chili papričku a ostatný chlieb. Pridala som paradajky, mala som aj paradajkovú šťavu, tak som dala aj tú, vodu, soľ. Rozmarín som obrala na ihličky a pridala do polievky.
-
3
Polievka sa nechá variť dosť dlho, lebo chlieb sa musí rozvariť. Na konci som pridala bazalku, kvapku oleja a podávala s opečeným chlebíkom. Polievka je výdatná, takže sa dá jesť aj ako hlavný chod.
Som rada, že sa páči, aj chutí.
Ďakujem,je fakt dobrá.Ona je to originálne dosť hustá polievka, vtedy šupky veľmi nevadia,no keby som dávala len veľké paradajky,tak by som ich kľudne ošúpala,ja som mala teraz malé,datľové a len pár, spolu so šťavou,tak som ich nešúpala. Aj som ju urobila trošku redšiu,lebo som ju chcela dať ako predjedlo. Dobrú chuť !
@monty469
Áno, treba ochutnať !