Pappa al Pomodoro fotorecept

spekacka - fotkaspekacka, 31. mája 2016
Pappa al Pomodoro (fotorecept)
Foto: spekacka

Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej obľúbenej reštaurácii. Teraz ju robím prvýkrát sama. Máme veľa chleba, tak čo s tým? Oni ju robia z bieleho chleba, lenže my biely chlieb nejeme, tak som použila aký mám.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
2 vetvičky
2 stonky
2 PL
podľa chuti
malý kúsok
1 ks
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chlieb si treba nakrájať na malé kúsky. V hrnci som si rozohriala 1 lyžicu oleja, opražila na ňom cesnak a trochu chleba. Ten som vybrala na tanierik na dekoráciu.

    Pappa al Pomodoro (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som rozohriala ďalší olej, opražila jeden cesnak, zeler, chili papričku a ostatný chlieb. Pridala som paradajky, mala som aj paradajkovú šťavu, tak som dala aj tú, vodu, soľ. Rozmarín som obrala na ihličky a pridala do polievky.

    Pappa al Pomodoro (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievka sa nechá variť dosť dlho, lebo chlieb sa musí rozvariť. Na konci som pridala bazalku, kvapku oleja a podávala s opečeným chlebíkom. Polievka je výdatná, takže sa dá jesť aj ako hlavný chod.

    Pappa al Pomodoro (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu