Foto: spekacka
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode, alebo použijeme nespotrebovanú kašu. Pridávame múku a soľ až pokiaľ sa nevytvorí nelepkavé cesto.
-
2
Miesime rukou až do vtedy, až sa s ním dá pracovať ako s plastelínou. Dáme zovrieť vodu vo veľkom hrnci.
-
3
Paradajky nakrojíme na kríž, a dáme na 30 sekúnd do vriacej vody.
-
4
Vyberieme a ošúpeme. Nakrájame na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme lyžicu masla a na ňom orestujeme cesnak. Pridáme paradajky, soľ a povaríme.
-
5
Pridáme citrónovú šťavu, lístky mäty a štipku cukru. Okorenime podľa chuti.
-
6
Gnocchi robíme tak, že si vyformujeme šúľky, z nich nakrájame centimetrove kúsky a tie na vidličke natočíme, aby vyzerali ako gnocchi.
-
7
Dáme do vriacej vody, ale len aby veľmi nevrela, na miernom ohni, nechám ich vyplávať na povrch. Vyberieme dierovanou lyžicou do misy.
-
8
Podávame so šťavou a podľa chuti aj s fetou, parmezánom či pekorinom.
Diskusia k receptu