Kôprová omáčka s duseným hovädzím fotorecept

kaatka - fotkakaatka, 30. mája 2016
Kôprová omáčka s duseným hovädzím (fotorecept)
Foto: kaatka

Včera mi suseda podala kôpor, už keď mi ho podávala, vedela som čo s ním :)

5
porcií
5 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
podľa chuti
1 l
4 PL
2 ks
0,5 l
300 ml
1/2




Postup

  1. 1

    Ako prvé treba nakrájať mäso, plánovala som rezance ale nechala nakoniec väčšie kúsky priemer 5 cm. Mäso som trošku naklepala, okorenila

  2. 2

    Na 2 PL masla som začala dusiť mäso. Podliala som to od oka vodou a sledovala, aby malo stále dostatok vody a nepripieklo sa. Takto som to spolu s masoxom dusila cca 45 min. Počas dusenia treba podlievať...

    Kôprová omáčka s duseným hovädzím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po nejakej 3/4 až hodine som mäso osolila a podliala smotanou, asi 1/2 mlieka a nechala prevrieť. pridala som kôpor a pridávala mlieko.

    Kôprová omáčka s duseným hovädzím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte cca 15 min som varila s kôprom. Už len dochutiť, prichystať knedľu a Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

sovka62
My sme jej hovorili omáčka s fľakom. To preto, lebo mama varila omáčku zvlášť a mäso pripravila zvlášť. Na tanier naliala omáčku a na ňu pridala udusené mäso - fľak. Pre mňa najlepšia s novými zemiakmi, hoci bežne sa podáva s knedľou.
1x stefik
evanaaa
Ja by som jednoducho uvarila mäso, možno aj o deň skôr, z vývaru by som spravila omáčku a to varené hoväzie mäso pokrájala na plátky k tomu.......ale to neznamená, že tvoj spôsob ako si to uvarila, by bol zlý, každý máme iný......
mijaita
Maso varim v papinaku, omacku koprovku s troskou vyvaru ale hlavne se smetanou ! nekdo sladkou, ja zakysankou. A houskovy knedlik! :-)
1x hubata
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Moje deti tejto omáčke hovorili ihličnatá omáčka :-).
venusa
Kôpor ma teraz najväčšiu arómu, nepomôžem si, mne tak vonia. U nas so smotanou a zvlášť dusené akékolvek mesko aj s knedľou aj so zemiakmi, novými.
marta5
Kôprová omačka je super,mala som to dnes na obed,kôpor mám vo svojej záhrade.Ja som bravčové mäso podusila,keď bolo skoro hotové ,pridala som kôpor,len tie mladé vyhonky na jemno posekané a zahustila som sladkou smotanou ,do ktorej som pridala trochu muky.Spolu to prevrelo a chutilo to veľmi dobré.Do mäsa som pridala aj nové korenie a bobkový list. Vyskúšam k tomu nabudúce aj nové zemiaky,teraz bola knedľa.Všetkým želám pekný deň.
mesiar50
Veľmi chutne pripravená hovädzinka a samozrejme tiež aj omáčka.
cesminaz
Vcera,prave ked som listovala na Vareche a hladala nieco lahkeho na obed,sa mi objavil tvoj recept :-) a to len vdaka komentu od @Slavka2012 :-) Hodil sa mi velmi dobre,takze som dlho nerozmyslala.My sme ho nemali s knedlou,ale s cicerovym pyré-zdravsia varianta :-) Dakujem za receptik,bolo to vyborne aj ked len s mrazenym kôprom.Ked bude v zahrade čerstvy,vyskusam aj s tym.Som si ista,ze omacka bude este lepšia :-)


kaatka
@Cesminaz (23.2.2017 07:35)
Ďakujem za fotečku, vyzerá krásne, hneď by som ochutnala aj s tým pyré ♥
Ja sa už tiež teším na črstvý kôpor, hneď aj pripravým omáčku. Uvidím či zaexperimentujem s tým cícerovým pyré. Cícer milujem, je to najlepšia najchutnejšia strukovina :)

ludvo
Nie je to moc 300 l smotana sladká??????????????????




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia