Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...
Brokolicová polievka s cviklovými listami
Fantastická polievka z "hrnček var". Rýchla, zdravá, hotová stlačením tlačítka.
Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...
Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...
Cviklovo-syrový šalát s orechami
Vlašské orechy sú výborným benefitom každého jedla. Sú chutné a zdravé....
Falafel z červenej repy
Dobrý deň. Som tu ako nováčik, pripájam receptík, ktorý ma naučila kolegyňa v práci....
Šalát s cviklou a pomarančom
Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Pomaranč a uvarenú cviklu nakrájame na mesiačiky.
Cviklová polievka alebo boršč nastudeno
Najmä v lete veľmi osviežujúci spôsob, ako podávať boršč. V Lotyšsku je veľmi obľúbené...
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...
Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...
Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Sterilizovaná cvikla
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Cviklové pesto
Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla...
Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou
Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?...
Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....
Šalát z cviklových listov
Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty...