Slané vafle
Slané vafle

Bohato obložené cviklové vafle

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 12. júna 2017
Bohato obložené cviklové vafle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Aj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa kaziacich surovín a nestrácajúce svoj charakter. Aj na deke či lesnej lavičke by malo Zobraziť celý popisAj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa kaziacich surovín a nestrácajúce svoj charakter. Aj na deke či lesnej lavičke by malo chutiť a príťažlivo vyzerať.

4
porcie
25 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
250 g
4 ks
100 g
120 g
1 bal
1/4 hlávky
50 g
400 g
150 g
1 PL
1 PL
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené bravčové mäso (pliecko, krkovička) osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.

  2. 2

    Do mixéra vložíme kyslú smotanu, vajíčka, cviklové pyré, roztopené maslo, sódu bikarbónu a všetko osolíme. Všetko spolu dôkladne vymixujeme. Počas mixovania pridávame po lyžičkách špaldovú múku. Pripravené cesto necháme odstáť asi 5 – 10 minút.

  3. 3

    Za pomoci vaflovača z pripraveného cesta upečieme vafle. Na vafle poukladáme šalát s natrhaným a vychladnutým pečeným mäsom, na mesiačiky pokrájanou cibuľou a so slivkami, ktoré sme nechali odstáť vo vlažnej vode ochutenej medom a balzamikom asi 10 minút. Dozdobíme jarnou cibuľou a dochutíme šťavou zo sliviek.

Diskusia k receptu

mitzy
Uha, toto by som ochutnala bez toho mäsa. Vtipálek kuchár :) že jednoduché na prípravu. @Afi vtipálek č.2 :D poznám-ten pocit, keď chceš jesť gustiózne a nedá sa-všetko padá...
stanci11
kombinačne je to zaujímavé, ale ozaj to nebude také ľahké "kultivovane" zjesť :D
mitzy
@Stanci11 toto jedlo "odvliecť" ako puma z deky do jaskyne a tam ho nepozorovane zjesť :) vyjsť s noblesou hodnej mačky domácej a vrátiť sa na piknik odpiť si čaju so zdvyhnutým malíčkom.
1x nessy
haji
Hahaha to je fakt srandovní recept. Hodíme do batohu, pak: Kdo si co uloví, to bude mít! Někdy vyhlašuji podobný postup, když se mi nechce vařit a doma nic moc není. O to je to zajímavější. Tady je to sázka na jistotu, bo ingrediencí je jako máku. No, dost srandování, ráda bych ochtunala.
jujoska
mne sa zda najzaujimavejsi recept na tie vafle. Hadam aj palacinky alebo placky by z toho mohli byt
svedka
Pripomínajú mi švédske chlebíčky:tenký plátok a misung na ňom :) Klasika- bežne sa jedáva s príborom
1x svedka
haji
@Svedka (12.6.2017 12:08)
Jasné, že to tak jde - osobitná krabička a vidlička. Jen já jsem na cestách asi zamrzla u sedvičov a reznou, kde netreba príbor. Nojo, konzerva - ale taková, čo sa rada nechá poučit. Recept je fajn.
afataga
@Haji (12.6.2017 14:42)

Zas si ma pobavila, u nas je rezen velky pan a preto s reznom a nie reznou :-))), ale snaha sa ceni :-)
haji
@Afataga (12.6.2017 15:19)
Ajta krajta! To se mi vyrobilo kouzlo nechtěného. Dobře vím, že s reznom!! Klávesnica sa žije svojím životom! haha Krásný den!
zolik
Mate pravdu, toto jest na lesnej lavicke si naozaj neviem predstavit.
stanci11
no ja sa celkom bavím akú diskusiu sme tu rozprúdili :D ;) nič to nemení na tom že chute sa mi na pohľad páčia a chcem ochutnať ;)
zivestriebro
Ako inšpirácia super. Vafle a suroviny vziať so sebou a na pikniku si to pekne chutne pripraviť. Samozrejme, každý môže dať, čo chce a znesie. Jasné, že toto sa baliť veľmi nedá, ale recept na cviklové vafle je výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia