Bohato obložené cviklové vafle
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 12. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Aj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa kaziacich surovín a nestrácajúce svoj charakter. Aj na deke či lesnej lavičke by malo Zobraziť celý popisAj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa kaziacich surovín a nestrácajúce svoj charakter. Aj na deke či lesnej lavičke by malo chutiť a príťažlivo vyzerať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a očistené bravčové mäso (pliecko, krkovička) osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.
- 2
Do mixéra vložíme kyslú smotanu, vajíčka, cviklové pyré, roztopené maslo, sódu bikarbónu a všetko osolíme. Všetko spolu dôkladne vymixujeme. Počas mixovania pridávame po lyžičkách špaldovú múku. Pripravené cesto necháme odstáť asi 5 – 10 minút.
- 3
Za pomoci vaflovača z pripraveného cesta upečieme vafle. Na vafle poukladáme šalát s natrhaným a vychladnutým pečeným mäsom, na mesiačiky pokrájanou cibuľou a so slivkami, ktoré sme nechali odstáť vo vlažnej vode ochutenej medom a balzamikom asi 10 minút. Dozdobíme jarnou cibuľou a dochutíme šťavou zo sliviek.
Tiež vafle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jasné, že to tak jde - osobitná krabička a vidlička. Jen já jsem na cestách asi zamrzla u sedvičov a reznou, kde netreba príbor. Nojo, konzerva - ale taková, čo sa rada nechá poučit. Recept je fajn.
Zas si ma pobavila, u nas je rezen velky pan a preto s reznom a nie reznou :-))), ale snaha sa ceni :-)
Ajta krajta! To se mi vyrobilo kouzlo nechtěného. Dobře vím, že s reznom!! Klávesnica sa žije svojím životom! haha Krásný den!
Vidíš to, "SI" žije, chjo