Šalát z červenej repy
Foto: orsi212
Suroviny
1 uvarený väčší ks |
|
1 menší ks |
|
2 pretlačené strúčiky |
|
1 ks |
|
cca 200 g (sterilizované v slanom náleve nasekané) |
|
podla chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti cca 1 ČL (napr. tymian) |
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Uvaríme si repu, po vychladnutí olúpeme a nastrúhame do misy. K tomu pridáme najemno nakrájanú cibulku, pretlačený cestak, postrúhané biele tofu, najemno nasekané sterilizované šampiňóny, korenie, soľ, bylinky.
- 2
Pridáme biely jogurt, dobre premiešame a dáme odležať cca na 2 hodinky do chladničky.
- 3
Ja podávam tento šalát s červeným grepom, je to veľmi zaujímavá chuť. Ale samozrejme toto nie je podmienkou.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu