Cviklové palacinky s marinovaným lososom
František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 3. apríla 2018
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 3. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Na cesto na palacinky: | |
200 ml |
|
100 g |
|
štipka |
|
10 g |
|
10 g |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
|
|
Okrem toho: | |
400 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Na naplnenie palaciniek: | |
(crème fraîche) |
|
|
|
|
|
20 g |
|
Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru, lyžičke kardamómu a kôry z 1 citróna. Po marinovaní filetu umyjeme a osušíme.
- 2
Suroviny na cesto zmiešame a na troche rozpáleného tuku upečieme palacinky. Smotanu zamiešame s čerstvo nastrúhaným chrenom, dochutíme soľou a čiernym korením. Smotanou naplníme palacinky a zrolujeme ich.
- 3
Holé palacinky môžeme aj preložiť do trojuholníka a smotanu dáme vedľa. Môžeme dozdobiť zafarbeným karfiolom a bylinkami.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu