Cviklové palacinky s marinovaným lososom

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 3. apríla 2018
Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Na cesto na palacinky:
200 ml
100 g
štipka
10 g
10 g
2 ks
1 KL
Okrem toho:
400 g
400 g
1 ks
2 PL
2 PL
1 KL
Na naplnenie palaciniek:
 (crème fraîche)
20 g
Navrch:




Postup

  1. 1

    Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru, lyžičke kardamómu a kôry z 1 citróna. Po marinovaní filetu umyjeme a osušíme.

  2. 2

    Suroviny na cesto zmiešame a na troche rozpáleného tuku upečieme palacinky. Smotanu zamiešame s čerstvo nastrúhaným chrenom, dochutíme soľou a čiernym korením. Smotanou naplníme palacinky a zrolujeme ich.

  3. 3

    Holé palacinky môžeme aj preložiť do trojuholníka a smotanu dáme vedľa. Môžeme dozdobiť zafarbeným karfiolom a bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia