Pečené jahňacie mäso
Pečené jahňacie mäso

Jahňací hrebienok na cviklovom pšenote

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 10. septembra 2018
Jahňací hrebienok na cviklovom pšenote
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

800 g
300 g
100 g
100 g
100 ml
40 g
100 ml
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú repu očistíme a nakrájanú ju uvaríme vo vode s trochou masla. Uvarenú repu rozmixujeme na hladké pyré. Pyré vmiešame do pšena, ktoré sme uvarili podľa návodu na obale.

  2. 2

    Jahňací hrebienok prudko osmažíme na panvici s olivovým olejom a pečieme v rúre zohriatej na 190 °C asi osem minút. Pred podávaním osolíme, okoreníme a necháme odležať asi 4 minúty.

  3. 3

    Kozí syr zmiešame s mliekom a lecithínom a pomocou tyčového mixéra napeníme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: