Jahňací hrebienok na cviklovom pšenote
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 10. septembra 2018
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 10. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Červenú repu očistíme a nakrájanú ju uvaríme vo vode s trochou masla. Uvarenú repu rozmixujeme na hladké pyré. Pyré vmiešame do pšena, ktoré sme uvarili podľa návodu na obale.
- 2
Jahňací hrebienok prudko osmažíme na panvici s olivovým olejom a pečieme v rúre zohriatej na 190 °C asi osem minút. Pred podávaním osolíme, okoreníme a necháme odležať asi 4 minúty.
- 3
Kozí syr zmiešame s mliekom a lecithínom a pomocou tyčového mixéra napeníme.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu