Pirohy s ricottou a marinovanou cviklou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 10. augusta 2017
Pirohy s ricottou a marinovanou cviklou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
350 g
1 ks
160 g
10 g
1 štipka
80 g
2 ks
50 g
50 g
200 g
60 ml
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Soľ a krupicový cukor zmiešame dokopy. Neporušené vaječné žĺtky opatrne vložíme do sladko-slanej zmesi a prihrnieme tak, aby boli žĺtky celé prikryté. Necháme cez noc na suchom a chladnom mieste.

  2. 2

    Umytú cviklu uvaríme. Očistíme, nakrájame na plátky a namarinujeme v olivovom oleji a citrónovej šťave. Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme. Nastrúhame najemno, pridáme vajíčko a polohrubú múku. Vypracujeme hladké cesto. Ricottu dochutíme soľou a korením. Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrojíme krúžky. Polovičku potrieme vodou a rozdelíme pomocou lyžičky ricottu. Druhou polovičkou prikryjeme a prstami cesto spojíme.

  3. 3

    Pirohy varíme v osolenej vode päť minút. V panvičke medzitým zahrejeme maslo, pirohy preložíme do masla a potom na tanier. Namarinovanú cviklu preložíme k pirohom, prelejeme maslom. Cez noc odstáte žĺtky opláchneme pod studenou vodou, osušíme a postrúhame na pirohy.

Diskusia k receptu

radost
tomu čarovaniu so žltkami nerozumiem..@kukulienka vyskúšaj-daj vedieť..tys akčná..ja zmorená horúčavami..:-)
kukulienka71
@Radost (11.8.2017 07:56)

zmes soli a cukru je konzervant, žĺtko tak stuhne aby sa dalo postrúhať. Vyzerá to dekoratívne na tanieri, ak bude príležitosť, iste skúsim.
Zmorení sme aj my, lebo fungovať treba, no všetko vysiľujúce odkladám na chladnejšie dni. Cez víkend hádam prídu. Pekný deň ti želám.
evanaaa
No veď to - na chladnom mieste, a to teraz nie je možné, treba asi na Aľjašku s tým :) lebo by som si ani netrúfla nechať tie žĺtky cez noc vonku niekde na linke, možno sa dá aj v chladničke, či nie? Alebo vyskúšať, len tak, bez toho receptu.....a použiť niekedy v inom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia