Pirohy s ricottou a marinovanou cviklou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 10. augusta 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pirohy s ricottou a marinovanou cviklouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
350 g
1 ks
160 g
10 g
1 štipka
80 g
2 ks
50 g
50 g
200 g
60 ml
z 1 citróna
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Soľ a krupicový cukor zmiešame dokopy. Neporušené vaječné žĺtky opatrne vložíme do sladko-slanej zmesi a prihrnieme tak, aby boli žĺtky celé prikryté. Necháme cez noc na suchom a chladnom mieste.

  2. 2

    Umytú cviklu uvaríme. Očistíme, nakrájame na plátky a namarinujeme v olivovom oleji a citrónovej šťave. Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme. Nastrúhame najemno, pridáme vajíčko a polohrubú múku. Vypracujeme hladké cesto. Ricottu dochutíme soľou a korením. Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrojíme krúžky. Polovičku potrieme vodou a rozdelíme pomocou lyžičky ricottu. Druhou polovičkou prikryjeme a prstami cesto spojíme.

  3. 3

    Pirohy varíme v osolenej vode päť minút. V panvičke medzitým zahrejeme maslo, pirohy preložíme do masla a potom na tanier. Namarinovanú cviklu preložíme k pirohom, prelejeme maslom. Cez noc odstáte žĺtky opláchneme pod studenou vodou, osušíme a postrúhame na pirohy.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist