Pirohy s ricottou a marinovanou cviklou
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 10. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Soľ a krupicový cukor zmiešame dokopy. Neporušené vaječné žĺtky opatrne vložíme do sladko-slanej zmesi a prihrnieme tak, aby boli žĺtky celé prikryté. Necháme cez noc na suchom a chladnom mieste.
- 2
Umytú cviklu uvaríme. Očistíme, nakrájame na plátky a namarinujeme v olivovom oleji a citrónovej šťave. Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme. Nastrúhame najemno, pridáme vajíčko a polohrubú múku. Vypracujeme hladké cesto. Ricottu dochutíme soľou a korením. Cesto rozvaľkáme a pohárom vykrojíme krúžky. Polovičku potrieme vodou a rozdelíme pomocou lyžičky ricottu. Druhou polovičkou prikryjeme a prstami cesto spojíme.
- 3
Pirohy varíme v osolenej vode päť minút. V panvičke medzitým zahrejeme maslo, pirohy preložíme do masla a potom na tanier. Namarinovanú cviklu preložíme k pirohom, prelejeme maslom. Cez noc odstáte žĺtky opláchneme pod studenou vodou, osušíme a postrúhame na pirohy.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zmes soli a cukru je konzervant, žĺtko tak stuhne aby sa dalo postrúhať. Vyzerá to dekoratívne na tanieri, ak bude príležitosť, iste skúsim.
Zmorení sme aj my, lebo fungovať treba, no všetko vysiľujúce odkladám na chladnejšie dni. Cez víkend hádam prídu. Pekný deň ti želám.