Quiche z červenej repy a zo syra fotorecept
Foto: kucharka
Teplý alebo studený, so šalátom... a máte výborný obed či večeru.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pokrájame cibuľu a opečieme ju na olivovom oleji do zlatova. Najviac sa hodí červená cibuľa ale keď nemám, dám aj bielu. Nakoniec cibuľu polejeme balzamikovým octom. Repu pokrájame na plátky.
-
2
Vajcia zmiešame so smotanou a nastrúhaným syrom výraznej chuti, ako napr. mature cheddar alebo old amsterdam. Osolíme a okoreníme.
-
3
Formu na quiche vystelieme papierom na pečenie. Vyložíme cestom. Cesto popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 180 °C asi 10 minút. Ak použijete tenké štrúdľové cesto (filo pastry), nemusíte dávať predpiecť.
-
4
A začneme ukladať repu, cibuľu, repu, cibuľu... Ja som mala aj jeden varený zemiak, čo mi zostal, tak som ho tam tiež nenápadne uložila :-))
-
5
Zalejeme vajíčkovou zmesou a na vrch poukladáme plátky kozieho syra.
-
6
Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút.
-
7
Dobrú chuť.
Tak to urobím na piknik na tej pláži a ochutnáš :-))