
Orechovo-jablkový linzer
Tento recept som dostala emailom. Koláčik je vhodný aj na vianočný stôl....

Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

Čokoládové makrónky
Vždy som obdivovala malé farebné koláčiky - makrónky. Pár krát som ich vyskúšala. Páčila sa mi ich farebnosť a chuť....

Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.

Jablkový koláč len zo 4 surovín
Dostala som emailom tento recept a bola som veľmi zvedavá ako koláč bude chutiť. Je skutočne...

Chilli con carne
Nakrájanú cibuľu dáme na olej orestovat do väčšieho hrnca, keď chytí zlatistú farbu pridáme k nej...

Rožky s makovou plnkou
Tento recept nie je na váhu, ale na hrnčeky. V recepte používam hrnček s...

Linecký tvarohovo-jablkový koláč
Jemný chuťou, nenáročný na prípravu, zvládne aj začiatočník.

Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....

Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....

Francúzske medovo-makové krémové rezy
Tento zákusok som piekla na začiatku môjho príchodu na Varechu.sk. Vtedy som bola ešte ťarbavá a preto som skúsila upiecť znovu tento zákusok, ale suroviny som si prispôsobila k môjmu terajšiemu plechu....

Bryndzové pirohy so slaninkou
Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.

Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....

Slivkové gombóce starej mamy zo zemiakového cesta
Ďalší recept z babkinej kuchárskej knižky. Tieto gombóce sa varili v zimných mesiacoch, keď neboli čerstvé slivky....

Dvojmäsová sekaná s hubami po našom
Našťastie mám od mojich agentov, čerstvé podrobné informácie o „hubovej situácii“ na SVK....

Zemiaková polievka s kuriatkami na kopci
Nepoznám „našinca” (čo si počnem, keď už aj mne začala ôsma „10º” spomienkového veku), ktorý by si rád nezaspomínal na už do nenávratna dávno odídené detstvo a bujaré junácke roky....

Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie jedlo mojej presladkej Mamky....

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Perník s kokosom ako pierko
Ľahučký perníkový koláčik s kokosom ako pierko. Je naozaj taký. Veľkosť plechu je 20 krát...

Low-carb (nízkosacharidový) banánový chlebíček
Mám kreatívne dni! Vonku je už smutno, zima sa pomaly približuje, a mňa to asi...

Kalerábová omeleta
Veľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-)...

Kávovo-orechové rezy na oblátke
Len taký jednoduchý zákusok na tento víkend. Korpus je kakaový s orechmi a krém kávový taktiež...

Mäsové guľky v kyslej kapuste celkom inak
Nemáte práve kapustné listy na plnenie a máte práve chuť na plnenú kapustu. Mäsové guľky jednoducho...

Špecle s bryndzou a kyslou smotanou
Je to veľmi rýchla napodobenina zemiakových halušiek bez kopy špinavého riadu.

Tvarohovo-kokosový mls
Tak toto je nutrične bohatá bomba, ktorú proste musím pridať, aj keď som to vlastne nemala v pláne (ale dopadol perfektne)....

Smotanový koláč s tvarohom
Jednoduchý, fajný, chutný a veľmi vhodný, ak potrebujete rýchlo pripraviť niečo ku kávičke alebo...

Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.

Vláčna kompótová bublanina
Výborný, ľahučký a šťavnatý koláčik z celozrnnej špaldovej múky s kompótom. Patrí medzi jednoduché, ...

Kokosovo-čokoládové kocky
V poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz....