Margot oválky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. septembra 2020

Tentoraz som namiesto rezov pripravila oválky z čokolády Margot. Jednoduchý zákusok, v ktorom som použila čokoládu do korpusu aj do krému.

17
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
4 ks
4 PL
8 PL
8 PL
1 KL
1 bal.
Krém:
700 ml
8 PL
70 g
200 g (alebo Hera)
3 PL
2 bal.
4 PL




Postup

  1. 1

    Margot čokoládu som nastrúhala, túto použijem do dvoch korpusov.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do vaječného základu a zamiešala.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Napokon som pridala polovicu strúhanej čokolády.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som rozotrela. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla som 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som cesto aj na druhý. Piekol sa tak isto ako prvý a oba som nechala chladiť na mriežke.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som s rajnicou ponorila do studenej vody a ihneď vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som postupne po lyžici vychladnutú kašu. Pridala som višňový likér a z množstva krému som odobrala na záverečné zdobenie.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K tej časti, ktorá mi zvýšila so pridala ďalšiu nastrúhanú čokoládu a zmiešala.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém som vložila do misy a oba krémy som dala stuhnúť do chladničky.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z cesta som oválnou formou vykrojila oválky, tak aby som mala na spodnú aj vrchnú časť. Spárovala som ich.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Každý spodok oválku som natrela lekvárom.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Časť zo zbytkov som pomrvila a zmiešala s lekvárom a uložila som a na lekvár. Krém som naplnila do cukrárskeho vrecka a nastriekala som na pomrvené cesto a zakryla druhou časťou oválku. Uložila som ich do chladničky, lebo vidieť na zdobení, že krém ešte nestuhol.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Napokon som ozdobila zvyšným krémom a odloženým bielym krémom som zdobila stred oválkov. Z toho množstva cesta som pripravila 17 ks oválkov.

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prajem vám dobrú chuť

    Margot oválky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

haji
Krásné a jistě chutné oválky, samé dobré věci, chutě. Pěkný recept, krásná práce i fotečky. Jsi šikulka! Požehnanou neděli, milá Izi! Pevné zdraví a ať se ti všechno daří!
izabella929
@haji (19.9.2020 14:25)
Milá @haji ,ďakujem pekne za komentár aj prianie ...prajem aj ja tebe požehnaný víkend a veľa slniečka do tvojho srdiečka...
1x haji
frezia68
@Izka ,Tebe zasa zapracovala fantázia a mne sa Tvoje oválky veľmi páčia.Škoda,že nepečiem,ale rada by som sa ponúkla jedným kúskom.Nech sa Ti aj ďalej darí :-).
izabella929
@frezia68 (19.9.2020 20:27)

Obcas mám také dni keď potrebujem niečo tvoriť na zamestnanie rozumu..trošku som sa pohrala a duša je na pokoji...iste by ti chutili...ďakujem pekne za komentár...
finczi
Veľmi efektné a luxusne vyzerajúce. Podrobný popis postupu isto pomôže mnohým. Kedysi bola margotka moja obľúbená. Odkedy sa kadečo v receptúrach( všeobecne) mení, už si ju neprosím, ale verím, že niekomu veľmi chutí. Krásna práca, krásny výsledok. Nech chutí a poteší oko aj srdiečko!
2x haji a motyka
finczi
...a ešte si dovolím otázočku mimo receptu( snáď sa na mňa nik hnevať nebude), ten obrus je ručná práca? Krásny.
2x haji a motyka
izabella929
@finczi (20.9.2020 07:46)
Tiež si pamätám túto čokoládu v inej ešte chutnejšie podobe ,dnes mi tiež nechutí...ale mam tu margotka rezy tak som vyskúšala novú oválnu formu na také malé tortičky...tento obrus teda 3 kusy som si dala vyrobiť v Budapešti ...keď som ich objednala u jednej panej sľúbila mi,že bude do ešte vtedy do 30 korún...keď mi o mesiac doniesla obrusy pýtala za jeden už 50 korún,lebo že náklady a že robili podľa tureckého vzoru...tak nič kúpila som ich lebo sa mi v tom čase hodili ku zariadeniu obývačky...dnes sa už iba zaradili medzi ostatné mnohé a málo kedy ich používam...vtom čase vyrábali tam aj koberce nedherne na mieru...teda celú sadu takže oválny veľký a k nemu aj behune podľa potreby...dnes je všetko inak. .ďakujem pekne za komentár...
2x haji a finczi
izabella929
@finczi (20.9.2020 07:50)

Odpovedala som na otázku pod prvou...ak ešte niečo ,môžeš mi napísať na email...inak toto je moja mánia...obrusy,kuchynské utierky a posteľné prádlo...musí byť veľa a tip top...
2x haji a motyka
garanco
Dobrý nápad!!
Margot koláčik pečiem často, keď treba niečo narýchlo.
Tento je náročnejší na čas, ale iste sa s ním oplatí pohrať :-))
1x motyka