Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra fotorecept
Prečo by kuracie prsia nemohli byť plnené štyrmi druhmi syra a vysmážané? Dobrota. Druhy syrov sú na vás, použite aké máte v obľube.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
|
|
|
|
Náplň: | |
3 kúsky (45 %) |
|
3 kúsky |
|
3 kúsky |
|
3 kúsky |
|
Na obalenie: | |
|
|
2 ks |
|
|
|
100 ml |
|
Na vyprážanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Syr nakrájame na 1,5 - 2 cm kusy podľa počtu kuracích pŕs. Ja som použil syry napísane v surovinách. Môžete použiť syry aké vám chutia.
-
2
Po jednom kúsku z každého druhu syra napicháme na špajdľu.
-
3
Kuracie prsia rozrežeme a trochu naklepeme, osolíme a posypeme bielym mletým korením. Syry na špajdli položíme na mäso a mäso dobre zrolujeme, aby boli syry v ňom. Kraje mäsa stiahneme špagátom, prípadne aj stred mäsa. To aby to dobre držalo a syr pri smažení nevytiekol. Preto ten špagát - ako povedala jedna babka, istota je guľomet a kúpila si delo.
-
4
Potom jednotlivé kúsky mäsa obalíme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom vo vajíčkach rozšľahaných s mliekom a nakoniec v strúhanke.
-
5
Vo väčšej a hlbšej panvici zohrejeme olej a vysmažíme mäso do červena. Teraz uvidíme ako sme svedomito obalili syry. Keď syr nevytečie do panvice, tak sme vyhrali a môžeme si začať pískať od radosti, pretože sme urobili parádnu chuťovku.
-
6
Prílohu nechám na vás, akú zvolíte, nejakú zeleninu a hotovka. Pred jedením vytiahneme špajdle. Sú to veľké kúsky pre hladošov a pre deti prerezať na polovicu. No pozor, keď je to horúce, syr tečie. Preto je vhodné to nechať trochu ochladnúť.
Vďaka za koment. Jedol si už pizzu so štyrmi druhmi syra? Ak nie tak ochutnaj a slabo ti to pripomenie tu fantastickú chuť. Aj pri jedení tohto mäsa každé sústo ma inú a predsa dobrú chuť.