Krehký jablčník s tvarohom fotorecept
Krehké špaldové cesto, nadýchaná jablková plnka s tvarohom, chrumkavý povrch.
15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 50 g mleté |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| Jablková plnka: | |
| 6 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto v miske spracujeme rukami tak ako linecké.
-
2
Polovicu cesta roztlačíme na menší plech alebo do zapekacej nádoby, druhú polovicu uložíme do chladničky.
-
3
Suroviny na tvarohovú plnku zmiešame v miske a rozotrieme na cesto. Jablká očistíme, postrúhame a ochutíme cukrom, škoricou a jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielka, zmes navrstvíme na tvarohovú plnku.
-
4
Cesto z chladničky nastrúhame a navrstvíme na jablkovú plnku. Dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.









Diskusia k receptu