Sedliacka omeleta s hubami fotorecept
Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to prispôsobil na môj obraz. A oplatilo sa eňo-ňuňo dobrota.
porcie
na 190 °C
Suroviny
4 ks stredné (uvarené |
|
500 g |
|
200 g čerstvé (alebo hrsť sušených) |
|
6 ks |
|
30 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
(nemusí byť) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky som počítal jeden na jednu porciu. Boli väčšie a na váhu to bolo 700 g. Zemiaky očistíme a pokrájame na 1,5 - 2 cm kocky. Dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť od bodu varu 15 minút.
-
2
Zatiaľ si pokrájame mäso na malé kúsky, trochu okoreníme a osolíme, prípadne dáme trošku vegety. Premiešame.
-
3
Po desiatich minútach varenia zemiakov k nim pridáme mäso. Spolu varíme ešte päť minút.
-
4
Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky a zalejeme horúcou vodou, tak na 10 minút. Potom scedíme a necháme ich odkvapkať od vody. Keď použijete sušené huby, tak ich treba nechať dlhšie vo vode.
-
5
Zemiaky s mäsom scedíme, z vývaru si odložíme asi 100 ml. To použijeme na podliatie pri pečení.
-
6
Maslom potrieme hrniec a vysypeme zemiaky s mäsom do hrnca.
-
7
Na to pridáme huby, všetko trochu osolíme, okoreníme a posypeme trochou drvenej rasce. Nalejeme do hrnca odložený vývar. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C na desať minút. Zatiaľ si pripravíme vajcia, ktoré trochu osolíme a vidličkou rozmiešame. Po desiatich minútach pečenia polejeme vajcom po celej ploche. Necháme piecť 5 minút. Napokon rúru vypneme a necháme omeletu v nej asi 15 minút postáť.
-
8
Po tejto dobe vytiahneme hrniec a máme dobré jedlo na stole. Dobre si to vymyslela @Haji, vďaka ti za recept.
-
9
Tu je dobrota v reze.
nále-priateľu mladý
a čo ty tak nemáš rád vnady...
čo zmeškáš v mladosti
staroba nenahradí...
:-)