Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom

Bravčové mäso

Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

prazdny

Bravčový zabíjačkový „zajac“

Bravčové mäso

Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...

prazdny

Plnené kuracie závitky

Bravčové mäso

Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.

prazdny

Pečené kura s jablkami

Kuracie mäso

Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.

prazdny

Vysmážaný syr

Bezmäsité jedlá

Klasické jedlo našej mladosti. Jedlo, ktorým deti nikdy nepohrdnú, a ku ktorému sa...

prazdny

Klasické bryndzové halušky

Bravčové mäso

Klasické slovenské jedlo urobené u Vás doma.

prazdny

Zajačie ražniči

Hovädzie mäso

je to dobrý recept

prazdny

Cestoviny so špenátom a ricottou

Cestoviny

Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...

prazdny

Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...

prazdny

Boršč chrabrého bohatiera

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...

prazdny

Bravčové plátky na pive

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...

prazdny

Hliva ustricová s cestovinami

Cestoviny

Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...

prazdny

Pesto pečené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Rúru predhrejeme na 200 °C.

prazdny

Cestoviny s mäsovou omáčkou

Bravčové mäso

Na tomto recepte si najradšej pochutia naši chlapi...

prazdny

Ministerské kurča

Kuracie mäso

Je to perfektný recept na hocijakú príležitosť.

prazdny

Chalupárske kura

Kuracie mäso

Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

prazdny

Zemiakové placky

Bezmäsité jedlá

Klasické jedlo starých materí.

prazdny

Vianočný kapor

Hlavné jedlá

Čaro vianoc na tanieri.

prazdny

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou

Bravčové mäso

Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...

prazdny

Bravčová noha na segedínskej kapuste

Bravčové mäso

Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...

prazdny

Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Bravčové mäso

Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...

prazdny

Pečená horniacka bravčová hlava

Bravčové mäso

Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...

prazdny

Dolnozemská bravčová pečeň

Bravčové mäso

Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

prazdny

Zabíjačkový guláš v bochníku

Bravčové mäso

Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

prazdny

Syrovo-šampiňónovo-cukinový špíz v zemiakovom cestíčku

Bezmäsité jedlá

Chutné a jednoduché jedlo, ktoré pripraví úplne každý.

prazdny

Gazdovský tanier

Bravčové mäso

Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

prazdny

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

prazdny

Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom

Hlavné jedlá

Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...

prazdny

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal

Hlavné jedlá

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

prazdny

Cesnakovo-cibuľové kura

Kuracie mäso

Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...

prazdny

Cícerové karí

Bezmäsité jedlá

Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...

prazdny

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti...

prazdny

Červený kapor

Hlavné jedlá

Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

prazdny

Králik na korení

Bravčové mäso

Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...