Hliva ustricová s cestovinami

douglas - fotkadouglas, 29. novembra 2009
6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
5-6 ks
5-8 strúčikov
1 balenie




Postup

  1. 1

    Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak, petrzlen/pazitku. Osolime, okorenime a nechame za obcasneho miesania dusit do makka. Do zmesi mozeme pridat aj rascu, zalezi na chuti. Uvarime cestoviny, ktore zmiesame spolu so zeleninovou zmesou.

    Hliva ustricová s cestovinami - obrázok 1
  2. 2

    Podavame teple, ozdobene zelenym petrzlenom/pazitkou, popr. s trochou nastruhaneho syra. Zeleninova zmes s hlivou sa hodi aj samostatne, napr. ako lahka priloha k pecenemu masu.

Diskusia k receptu

hefi
Aj ja zvyknem hlivu takto pripraviť, ale občas ju urobím bez pažítky a petržlenovej vňate, nepridám ani rascu, ale pridám smotanu na varenie s rozhabarkanou hladkou múkou. A vtedy dávam aj viac cesnaku. Je to super jedlo.
douglas
Milá Hefi, ďakujem za nový typ hliva zo smotanou! Určite je to výborné jedlo, pretože surovinou ako je hliva sa nedá zkazit nič, ale pozor, zo smotanou je jedlo kalorickejšie. Rada varím rýchlo, nie veľmi pracne, ekonomicky nenáročne a hlavne zdravo!
jankaost
tak.. a postupne sme sa prepracovali k uzasnej hlive na smotane, s knedľou, alebo kolienkami ;)
sisab
doporučujem: udusenú, ochutenú hlivu s uvarenými cestovinami zmiešať, nemusia byť paradajky, dať na vymastený pekáč a zaliať smotankou alebo ako zvyknete na francúzske zemiaky, prípadne posypať strúhaným syrom alebo údeným tofu, zapiecť. Nemá chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia