Pečená horniacka bravčová hlava

Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009
Pečená horniacka bravčová hlava
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
300-420 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 kg
Marináda:




Postup

  1. 1

    Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených surovín, ktoré prejdú varom. V priebehu marinovania pravidelne viackrát denne bravčovú hlavu prelievame uvedenou marinádou.

  2. 2

    Pečieme v rúre – podľa veľkosti 5 – 7 hodín. Uši sú zakryté alobalom a pred koncom pečenia dáme alobal dole a zapečieme dozlata. Podávame na okrúhlom podnose, vyzdobené zeleným šalátom, kyslou uhorkou, chrenom, feferónkou a pod.

  3. 3

    Na požiadanie podávame pečené uši, líčka, poprípade pečené časti podbradku.

Diskusia k receptu