Pečená horniacka bravčová hlava
Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
300-420 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených surovín, ktoré prejdú varom. V priebehu marinovania pravidelne viackrát denne bravčovú hlavu prelievame uvedenou marinádou.
- 2
Pečieme v rúre – podľa veľkosti 5 – 7 hodín. Uši sú zakryté alobalom a pred koncom pečenia dáme alobal dole a zapečieme dozlata. Podávame na okrúhlom podnose, vyzdobené zeleným šalátom, kyslou uhorkou, chrenom, feferónkou a pod.
- 3
Na požiadanie podávame pečené uši, líčka, poprípade pečené časti podbradku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu