Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, že mäso tlačíme do otvoru a s panenkou hýbeme na jednu a na druhú stranu, aby sa klobásového mäsa zmestilo čo najväčšie množstvo.
- 2
Jemne posolíme a okoreníme, podlejeme vodou a do mäkka upečieme.
- 3
Podávame s chlebom, rôzne upravenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu