Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 27. novembra 2009
Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100-150 g




Postup

  1. 1

    Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, že mäso tlačíme do otvoru a s panenkou hýbeme na jednu a na druhú stranu, aby sa klobásového mäsa zmestilo čo najväčšie množstvo.

  2. 2

    Jemne posolíme a okoreníme, podlejeme vodou a do mäkka upečieme.

  3. 3

    Podávame s chlebom, rôzne upravenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

tothka
Na toto sa pamätám , keď sa voľakedy u rodičov robila zabíjačka, ale to už bolo dávno. Skúsim pripraviť aj bez zabíjačky.
jatanika
a veru u nás sa kedysi robievalo tiež... ale dávalo sa to ešte do takej nejakej blany... volali sme to mäso v čipke...
bojar
toto robím pri každej zabíjačke, recept má však jeden nedostatok. Naplněná panenka aby znej eušla šťava sa balí do "plachtičky" blany z prasaťa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia