Kuracie rezne
Kuracie rezne

Rýchle kuracie rezne v cestíčku fotorecept

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 20. marca 2024
Rýchle kuracie rezne v cestíčku (fotorecept)
Foto: kitchenguru

Suroviny

2 ks
1 ks
cca 2,5 PL
podľa potreby
podľa chuti
2 Veľké ks
1 Polievková lyžica
Podľa chuti
1 Veľký ks
1/2 ks
Podľa chuti




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté rezne obalíme v cestíčku. Cestíčko sme si pripravili z vajca zmiešaného s múkou, mliekom a soľou. Konzistencia nesmie byť príliš hutná ani riedka. Pomer záleží od veľkosti vajca a či pridávame mlieko.

    Rýchle kuracie rezne v cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalené rezne vložíme do rozpáleného oleja v panvici a prikryjeme pokrievkou. Stiahneme plameň/teplotu na stredný stupeň.

    Rýchle kuracie rezne v cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážame z oboch strán na miernom stupni pod pokrievkou kým nie sú rezne zlatohnedej farby. Doba sa môže líšiť podľa hrúbky rezňa, ak chceme vyprážanie urýchliť, pred obaľovaním zľahka mäso naklepeme (ja som neklepala).

    Rýchle kuracie rezne v cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príloha: Uvaríme si zemiaky v šupke vo vode, do ktorej sme pridali soľ a po uvarení ich ošúpeme a podávame nakrájané. Na tanier môžeme pridať aj lyžicu kyslej smotany, do ktorej sme pridali nakrájanú domácu pažítku. Podávame s nastrúhanou mrkvou, do ktorej sme pridali trocha vody cca 80-100 ml a polovicu citrónovej šťavy. Cukor pridáme podľa chuti, záleží aká sladká je mrkva. Recept je na množstvo pre 2 osoby.

    Rýchle kuracie rezne v cestíčku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia