Kuracie prsia s marhuľovou omáčkou

matus113 - fotkamatus113, 30. novembra 2009
Kuracie prsia s marhuľovou omáčkou
Foto: Matus113

Skúsili sme a chutilo nám.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1/2
1 ks
1 téglik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme v 3 dcl vody polovicu slepačieho bujónu. Necháme prejsť varom. Osmažíme cibuľku na olivovom oleji do sklovita. Pridáme vývar, šľahačku, okoreníme čili korením, pridáme marhuľový džem, povaríme. Pridáme čili omáčku a dochutíme rumom. Varíme 4 minúty.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na plátky a zmiešame s olivovým olejom, okoreníme čili, zeleným korením, zmesou čierneho, červeného a bieleho korenia, a posolíme. Mäso vysmažíme na olivovom oleji.

  3. 3

    Kuracie prsia podávame preliate marhuľovou omáčkou s pečenými zemiakmi s rascou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vymazať
Podobný recept som robila s kompótovými broskyňami, tie som pokrájala na rezančeky a celkom podobná omáčka, len urobená na výpeku po osmažení mäska, tiež dobré...bez umu...
Vymazať
páčia sa mi tvoje rcepty su jednoduche a zaroven chutia...respektive splnaju ucel s chutou si naplnit zaludok...palec hore :)