Foto: Matus113
Klasické jedlo starých materí.
4-5
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme a umyjeme zemiaky, ktoré najemno nastrúhame.
- 2
Nakrájame si cibuľku a orestujeme ju do zlatista.
- 3
Ošúpeme a rozpučíme cesnak, a dáme do nastrúhaných zemiakov. Pridáme hladkú múku, vajíčka (podľa množstva zemiakov), strúhanku (placky budú chrumkavejšie), čierne korenie, majorán, soľ, môžeme pridať čili korenie, osmaženú cibuľku a kto má rád a chce vyskúšať môžem pridať kyslú kvasenú kapustu nakrájanú na drobno. Všetko vymiešame a vysmážame. Placky nerobíme príliš hrubé, aby sa dobre prepiekli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kyslú kapustu dávame na lokše, začal s tým môj syn a je to zaujímavá chuť.
Budem pripravovať kyslú kapustu. Domáca je bez konzervačných látok.