Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu zalejeme vriacou vodou, pridáme rascu a pomaly dusíme pod pokrievkou. Cibuľku na masti krátko opražíme, pridáme preosiatu múku a pripravíme svetlú zápražku.
- 2
Napoly udusenú kapustu zapražíme pripravenou zápražkou dobre povaríme, osolíme a dochutíme cukrom. Klobásku opražíme po oboch stranách.
- 3
Jaternice tiež opečieme. Na tanier dáme kyslú kapustu, navrch pečené mäso, klobásku a jaternicu. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a s pohárom dobrého piva.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu