Gazdovský tanier

redakcia - fotkaredakcia, 26. novembra 2009
Gazdovský tanier
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
400 g
360 g
40 g
0,8 g
40 g
20 g
8 g
4 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu zalejeme vriacou vodou, pridáme rascu a pomaly dusíme pod pokrievkou. Cibuľku na masti krátko opražíme, pridáme preosiatu múku a pripravíme svetlú zápražku.

  2. 2

    Napoly udusenú kapustu zapražíme pripravenou zápražkou dobre povaríme, osolíme a dochutíme cukrom. Klobásku opražíme po oboch stranách.

  3. 3

    Jaternice tiež opečieme. Na tanier dáme kyslú kapustu, navrch pečené mäso, klobásku a jaternicu. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a s pohárom dobrého piva.

Diskusia k receptu

Vymazať
forneta
zabijackova kasa? nejedla som to sice ale asi to ani jest nebudem... bez urazky, mam stastie, ze doma nemame co zabijat... fuuj...
Vymazať
jarco
hm, na fotke je varené údené, v recepte pečené (skôr oprážané...) karé...
Vymazať
prezyvka
No neviem, ale mna zase doma ucili, ze fuj sa na jedlo nehovori. Je to neucta voci tomu, co nie je pre kazdeho samozrejmost...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia