Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Richard Obenrauch
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 25. novembra 2009
šéfkuchár Boutique Hotela TULIP HOUSE, 25. novembra 2009
Foto: Pravda - Sandra Támerová
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti z jelenieho mäsa a necháme variť približne 1 hodinu. Potom vyberieme mäso, pridáme šípkový džem, rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
- 2
Očistený jelení chrbát zbavený blán, nasolíme a nakoreníme, a dáme piecť na rošt. Slivky dáme do hrnčeka, pridáme víno a cukor, a dáme variť až kým omáčka nie je lesklá – vyredukovaná na polovicu.
- 3
Gnocchi uvaríme vo vode s trochou oleja. Servírujeme nasledovne: na tanier poukladáme uvarené slivky. Pridáme gnocchi a nakrájané mäso. Polejeme šípkovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzerá to dobre
V Tulipáne varia z polotovarov?