Pesto pečené zemiaky

forneta - fotkaforneta, 28. novembra 2009
3-6
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
2 strúčiky
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C.

  2. 2

    Zemiaky dobre odrhneme a niekoľko krát do nich pichneme vidličkou. Potom ich potrieme olivovým olejom na jednej strane.

  3. 3

    Veľkoryso posypeme zemiaky soľou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie olejovou stranou dole aby sa nelepili. Dáme asi na hodinu piecť do rúry.

  4. 4

    Na panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja a po jeho rozpálení pridáme najemno nakrájanú šalotku a potom cesnakom. Dajte však pozor! Cesnak sa rýchlo opeká.

  5. 5

    Potom prilejeme smotanu a 1/3 toho vývaru čo máme a dáme do varu. Dusíme asi 10 minút. Dávame však na ňu pozor a niekedy aj premiešame.

  6. 6

    Zatiaľ umyjeme dobrú hrsť bazalky a najemno posekáme.Omáčku odstavíme z ohňa a posolíme a okoreníme. Pridáme šťavu z 1/2 citróna podľa chuti a vmiešame bazalku.

  7. 7

    Keď sú zemiaky upečené, prekrojíme ich na polovicu a lyžicou vydlabeme dužinu ale nie všetku! Asi len 1cm od šupky by malo mať dužinu.

  8. 8

    Dužinu zo zemiakov dáme do misky a prilejeme smotanovú omáčku a dobre zamiešame. Pridáme oriešky.

  9. 9

    Zemiaky plníme touto plnkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia