porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C.
- 2
Zemiaky dobre odrhneme a niekoľko krát do nich pichneme vidličkou. Potom ich potrieme olivovým olejom na jednej strane.
- 3
Veľkoryso posypeme zemiaky soľou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie olejovou stranou dole aby sa nelepili. Dáme asi na hodinu piecť do rúry.
- 4
Na panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja a po jeho rozpálení pridáme najemno nakrájanú šalotku a potom cesnakom. Dajte však pozor! Cesnak sa rýchlo opeká.
- 5
Potom prilejeme smotanu a 1/3 toho vývaru čo máme a dáme do varu. Dusíme asi 10 minút. Dávame však na ňu pozor a niekedy aj premiešame.
- 6
Zatiaľ umyjeme dobrú hrsť bazalky a najemno posekáme.Omáčku odstavíme z ohňa a posolíme a okoreníme. Pridáme šťavu z 1/2 citróna podľa chuti a vmiešame bazalku.
- 7
Keď sú zemiaky upečené, prekrojíme ich na polovicu a lyžicou vydlabeme dužinu ale nie všetku! Asi len 1cm od šupky by malo mať dužinu.
- 8
Dužinu zo zemiakov dáme do misky a prilejeme smotanovú omáčku a dobre zamiešame. Pridáme oriešky.
- 9
Zemiaky plníme touto plnkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu