Zajačie ražniči

peter64 - fotkapeter64, 29. novembra 2009

je to dobrý recept

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
100 g
100 g
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z očisteného, odblaneného a umytého zajačieho chrbta zrežeme ho na plátky a zľahka naklepeme nožom.

  2. 2

    Slaninu, šunkovú salámu, uhorky a cibuľu nakrájame tiež na plátky. Na kovovú ihlicu napichujeme kúsky zajačieho mäsa, cibuľu, slaninu, šunkovú salámu, uhorky a kúsok bobkového listu, až kým ihla nie je plná. Osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji zo všetých strán do červena. Opečené mäso dáme na tanier a polejeme olejom, v ktorom sme ražniči pražili.

  3. 3

    Podávame s horčicou, nakrájanou cibuľou a opekanými zemiakmi. Na tento recept môžeme použiť aj iné mäso ako zajačie a za II ho môžeme použiť aj na grilovanie v prírode ale potom ho treba dať do marinády. Marináda: olej, zmes korenie na grilovanie, pivo svetle alebo tmavé rozmiešame a ražniči poukladáme do marinády a necháme 24 hodín marinovať a potom grilujeme. Namiesto piva môžeme použiť aj víno. Marináda je ľubovoľná podľa chuti tých čo to pripravujú a budú jesť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre