Bravčové karé na cibuľke fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý rýchly obed či večera pre veľkých aj malých.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6-7 ks |
|
2 ks |
|
200-250 ml (alebo teplá voda) |
|
1 PL (16-18 %) |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
-
2
Pripravené plátky karé naklepeme pod fóliou, boky mäsa narežeme, aby sa nám pri opečení nestočilo. Osolíme, okoreníme, jednu stranu posypeme červenou sladkou paprikou. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie. Plátok mäsa stranou bez papriky obalíme v múke.
-
3
Na rozpálenom oleji sprudka opečieme 2 minúty z každej strany. Mäso vyberieme, do výpeku pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Na orestovanú cibuľu uložíme mäso, podlejeme vývarom alebo vodou. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 40-45 minút do zmäknutia.
-
4
Nakoniec vmiešame kyslú smotanu, krátko povaríme a posypeme najemno nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou, zemiakovým pyré, hranolkami... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu