Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové karé na cibuľke fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. apríla 2024
Bravčové karé na cibuľke (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchý rýchly obed či večera pre veľkých aj malých.

4-5
porcie
25-30 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

6-7 ks
2 ks
200-250 ml (alebo teplá voda)
1 PL (16-18 %)
podľa potreby
 (alebo petržlenová vňať)




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.

    Bravčové karé na cibuľke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené plátky karé naklepeme pod fóliou, boky mäsa narežeme, aby sa nám pri opečení nestočilo. Osolíme, okoreníme, jednu stranu posypeme červenou sladkou paprikou. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie. Plátok mäsa stranou bez papriky obalíme v múke.

    Bravčové karé na cibuľke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji sprudka opečieme 2 minúty z každej strany. Mäso vyberieme, do výpeku pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Na orestovanú cibuľu uložíme mäso, podlejeme vývarom alebo vodou. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 40-45 minút do zmäknutia.

    Bravčové karé na cibuľke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vmiešame kyslú smotanu, krátko povaríme a posypeme najemno nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou, zemiakovým pyré, hranolkami... Dobrú chuť.

    Bravčové karé na cibuľke (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia