Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a Zobraziť celý popisNajvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a kačíc, ktorým pre nedostatok pohybu pečeň mimoriadne narastie a nadobudne výraznú chuť. Najmä maškrtní Francúzi na foie gras nedajú dopustiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Foie gras: Pečeň očistíme od žiliek a nakrájame na plátky, okoreníme, osolíme morskou soľou a krátko opečieme na panvičke z oboch strán. Pečeň vyberieme na papier a necháme osušiť.
- 2
Oatmeal: Dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Nasypeme ovsené vločky a pomaly varíme. Pridáme sušené slivky s polovicou semienok z granátových jabĺk a ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme javorový sirup. Oatmeal by mal mať kašovitú konzistenciu.
- 3
Náš tip: Podávame s omáčkou z granátových jabĺk: Druhú polovicu granátových semienok povaríme vo víne s trochou cukru. Varíme tak dlho, až sa z vína stane sirup.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu