Víno

Víno ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Overené domáce pagáče

    SKutočne výborné pagáče, ostanú dlho mäkké.

  • Recept bez obrázku

    Kačka so šunkou

    Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou alebo vývarom, trochu okoreníme, podlejeme vínom a pečieme.

  • Recept bez obrázku

    Zemiakové šúľance so zeleninou

    Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Z takto pripraveného cesta vyformujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode asi 5 minút.

  • Krevety na grile s grilovaným baklažánom

    Krevety na grile s grilovaným baklažánom

    Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové kotlety na tokajský spôsob

    Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia. Vyberieme ho z panvice a preložíme do hrnca.

  • Recept bez obrázku

    Oheň na jazyku

    Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni.

  • Sladké pokušenie ananásu

    Sladké pokušenie ananásu

    Ananás nakrájame na tenké plátky a flambujeme.

  • Recept bez obrázku

    Medailóniky so sušeným ovocím

    Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.

  • Recept bez obrázku

    Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou

    Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu s kl cukru, kl octu a PL sherry.

  • Recept bez obrázku

    Pikantný kapor

    Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z obidvoch strán opečieme do ružova.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist