Pečené jahňacie pliecko

frezia - fotkafrezia, 16. mája 2012
Pečené jahňacie pliecko
Foto: frezia

Tento recept je u nas velmi oblubeny,jahnacinka je velmi zdrava a prevonana cerstvymi bylinkami chuti vynikajuco. Casto sa vari na Sicilii.

6
porcií
15 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

2 kg
7 ks
1 ks
2 ks
1 dl
 polovica




Postup

  1. 1

    Vykostime si jahnacie pliecko.Prespikujeme ho cesnakom,bylinkami,osolime okorenime a pevne zviazeme nitou,aby nam drzalo tvar.

    Pečené jahňacie pliecko - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na olivovom oleji prudko mäsko oprazime zo vsetkych stran ,aby sa nam zatiahlo. Do pekaca poukladame nakrajanu zeleninu /asi 2 cm kusky/ ,pridame bobkovy list,nove korenie,citronovu stavu aj s kuskom citrona,posolime,okorenime,pridame cerstve bylinky,polozime na to mäso,podlejeme vypekom,vinom a horucou vodou a pridame cherry paradajky.

  3. 3

    Prikryte pecieme asi hodinu na 200 ° C,potom este 15 minut odokryte. Aj s pripravou za 1 a pol hodiny mame vynikajuce, zdrave jedlo . Do pekaca mozeme pridat aj male zemiacky a mame vsetko z jedneho hrnca,bez zemiakov,delena strava.

Diskusia k receptu

marcy
vôňa byliniek,krehkosť mäsíčka .....nie bežná lahôdka,mňam :)
hyacinta
Jahnacie je moje oblúbené, doteraz som si na to ale netrúfala, ale urobila som ho presne podla receptu a mne aj mojim hostom velmi chutilo:)
salmonica
Ďakujem za výborný recept, manželovi veľmi chutilo. Dali sme si to na Veľkonočnú nedeľu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia