Foto: frezia
Tento recept je u nas velmi oblubeny,jahnacinka je velmi zdrava a prevonana cerstvymi bylinkami chuti vynikajuco. Casto sa vari na Sicilii.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vykostime si jahnacie pliecko.Prespikujeme ho cesnakom,bylinkami,osolime okorenime a pevne zviazeme nitou,aby nam drzalo tvar.
-
2
V panvici na olivovom oleji prudko mäsko oprazime zo vsetkych stran ,aby sa nam zatiahlo. Do pekaca poukladame nakrajanu zeleninu /asi 2 cm kusky/ ,pridame bobkovy list,nove korenie,citronovu stavu aj s kuskom citrona,posolime,okorenime,pridame cerstve bylinky,polozime na to mäso,podlejeme vypekom,vinom a horucou vodou a pridame cherry paradajky.
- 3
Prikryte pecieme asi hodinu na 200 ° C,potom este 15 minut odokryte. Aj s pripravou za 1 a pol hodiny mame vynikajuce, zdrave jedlo . Do pekaca mozeme pridat aj male zemiacky a mame vsetko z jedneho hrnca,bez zemiakov,delena strava.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu