Foto: amelie
Manžel prišiel od mäsiara s bravčovými srdciami, tak som musela niečo vymyslieť...
Suroviny
4 ks |
|
300 g |
|
200 g čerstvé |
|
100 ml |
|
1 l |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 stonka |
|
1 ks malá + karfiol |
|
3 pl |
|
allebo pecorino |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Srdcia obvaríme, scedíme a pokrájame. Vo veľlej panvici na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme srdce, pokrájanú mrkvu, pár ružičiek brokolice a karfiolu, zeler a šampiňóny, osolíme, okoreníme a orestujeme.
-
2
Do panvice so zeleninou vsypeme neumytú ryžu arborio.
-
3
Premiešame a podlejeme vínom (použila som ružovú frankovku). Postupne pridávame horúci vývar - zakaždým ako ryža vsiakne predošlú dávku. Na stredne silnom plameni varíme asi 20 minút, pričom nezabúdame miešať, aby sa ryža nepripálila. Keď je rizoto krémové, ale zrnká sú vnútri maličko chrumkavé, stiahneme z ohňa a primiešame postrúhaný syr a bylinky (mala som iba petržlenovú vňať a pažítku, ale každý môže dať bylinky podľa vlastnej chuti). Rizoto je najlepšie ešte horúce.
Diskusia k receptu