Rizoto, čo má srdce fotorecept

amelie - fotkaamelie, 1. februára 2012
Rizoto, čo má srdce (fotorecept)
Foto: amelie

Manžel prišiel od mäsiara s bravčovými srdciami, tak som musela niečo vymyslieť...

Suroviny

4 ks
300 g
200 g čerstvé
100 ml
1 l
1 ks
1 ks
1 stonka
1 ks malá + karfiol
3 pl
  allebo pecorino




Postup

  1. 1

    Srdcia obvaríme, scedíme a pokrájame. Vo veľlej panvici na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme srdce, pokrájanú mrkvu, pár ružičiek brokolice a karfiolu, zeler a šampiňóny, osolíme, okoreníme a orestujeme.

    Rizoto, čo má srdce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice so zeleninou vsypeme neumytú ryžu arborio.

    Rizoto, čo má srdce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame a podlejeme vínom (použila som ružovú frankovku). Postupne pridávame horúci vývar - zakaždým ako ryža vsiakne predošlú dávku. Na stredne silnom plameni varíme asi 20 minút, pričom nezabúdame miešať, aby sa ryža nepripálila. Keď je rizoto krémové, ale zrnká sú vnútri maličko chrumkavé, stiahneme z ohňa a primiešame postrúhaný syr a bylinky (mala som iba petržlenovú vňať a pažítku, ale každý môže dať bylinky podľa vlastnej chuti). Rizoto je najlepšie ešte horúce.

    Rizoto, čo má srdce (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tykadielko
je to vymyslené úžasne ....ja si pamätám, že nám to kedysi ,ako deťom mamička robila často - tiež zo srdiečok :D
sefkucharka
fuj hnusne to vyzera ale mze byt to dobre skusim to raz spravit a dam to vnukovy zjest. Bude mat radost :-D
samanka
ja by som povedala, že to vyzerá véééľmi dobre, z bravčové srdiečko robievam na smotane s cestovinou alebo knedľou, toto je pre mňa nové, ale iste veľmi chutné..
afataga
tak ja teda nepoviem fuj, ked sa to nema :-) ale ja ked vidim srdce len v obchode tak idu na mna mdloby, nemohla by som to ani chytit do ruky, nieto este jest, ale zas chapem ze kazdy sme ini a mame ine chute, tak dobru chut
mamatata2
Srdcia tiež prevažne robíme na kyslo,ale aj takto to môže byť dobré a vymyslela si krásny názov.
evilauri
Mnam, my mame srdiecka velmi radi, aj hovädzie, paci sa ten napad podlievat ryzu postupne,pretoze ja som som zalievala vzdy naraz a niekedy bolo trosku rozvarene, tak od dnes uz dufam nebude, vdaka :-)
irenaw
dobrý nápad, my sme robili doteraz len s chrenovou omáčkou :) @atafaga ja to mám takto cez čuch, čo mi nezavonia, to sa skrátka nedá :)
afataga
@irenaw , ano aj cuch je dolezity, ale ja ked vidim srdce aj vo folii nerobi mi to dobre, nemozem za to, aj kuracie mi trochu vadia, ale menej asi preto, ze su male, tie varim obcas psikovi :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia