Foto: fotostano
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si to veľmi málo námahy
40 minút
príprava
príprava
150-180 minút
na 110/220 °C
na 110/220 °C
Postup
-
1
jahňacie máso si upravíme na "hrebienok", tzn. rebierka si očistíme, aby boli bez mäsa
- 2
mäso prešpikujeme cesnakom, polejeme vínom, posypeme korením a soľou a necháme aspoň cez noc v chlade
- 3
vložíme do vodou nasiaknutého rímskeho pekáča a pečieme 2,5 -3 hod pri 110°C a potom odkryté dopečieme pri 220°C, aby malo kôrku a farbu
- 4
podelíme na jednotlivé kotlety a servírujeme 2 - 3ks mäsa so "šťouchaným bramborem"...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu