skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si to veľmi málo námahy...
40 minút
príprava
príprava
2,5 -3 minút
na 110 °C
na 110 °C
Postup
-
1
jahňacie mäso si upravíme na "hrebienok" - tzn. rebierka si očistíme , aby boli bez mäsa...
- 2
mäso prešpikujeme cesnakom, polejeme vínom, posypeme provensalským korením a osolíme, necháme odstáť aspoň cez noc...
- 3
vložíme do vodou nasiaknutého rímskeho pekáča a pečieme 2,5 - 3 hod pri teplote 110°C, potom odkryté pri 220°c dopečieme, aby malo kôrku a farbu...
- 4
podával som to so "šťouchaným bramborem" - fakt veľmi dobré...
- 5
...ospravedlňujem sa, že je to bez foto, ale nechce mi to zobrať, lebo mám fotky väčšie ako 2 MB poraďte, ako ich tam dostať...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu