Sangria

ebinka - bez fotkyebinka, 14. mája 2012

Španielsko je mojím prázdninovým letoviskom skoro každý rok, k tomu patrí aj ich národný nápoj, Sangría.

6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1,5 l
0,5 l
1-2 dcl
2 ks
2 ks
1 ks
1-2 lyžice




Postup

  1. 1

    Všetky tekutiny spolu zmiešame. Ovocie nakrájame na pásiky, kocky ako chceme....dochutíme cukrom podla toho ako chceme mať nápoj sladký. Čo sa týka vínka, hodí sa na to polosladké vínko, nemusíme dat veľa cukru. Všetko spolu nalejeme do karafy, necháme odstáť aspon hodinku, nech sa ovocie napije alkoholom a podávame s ľadom. A slamky samozrejme nesmú chýbať. Que les aproveche! Na zdravie!

Diskusia k receptu

marianna76
Mňam, tak toto tvoje bude super, ani tak sladké ho nespravím... dík, foto by bolo super
sovka62
Takto pripravenú nepoznám, ale v Španielsku sme kupovali fľaše, na ktorých bol názov Sangria. Bývali v chladiacom boxe, takže pripravené na podávanie v horúci večer. Alkohol veľmi nemusím, ale toto bolo také dobré, aspoň na hubu, ako sa hovorí v Trnave, ale čo by to spravilo s hlavou neviem, tak som sa musela držať, aby som zostala pri jednom pohári. Tak v lete skúsim pripraviť podľa teba, uvidím.
ebinka
Sovks62, tak tieto flaše v španielsku kupujem aj ja a boli veru lepšie a silnejšie ako tie, čo sme si dali v reštaurácii na promenáde niekde. Aj tá hlávka potom bolela:-)
gionima
ja si v lete rada ocistim broskynu nakrajam a zalejem cervenym vinom,take jednoduche,ale mnam je to.no musim vyskusat aj toto az zacne melonova sezona :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia