Originálne sicílske cannoli

gionima - fotkagionima, 7. mája 2012
Originálne sicílske cannoli
Foto: gionima

Su to vyprazane trubicky plnene tvarohom.Kto ma rad tvaroh ten si naozaj pochuti.K nedelnej kavicke,ako stvoreny.

12-14
porcií

Suroviny

Cesto:
300 g
30 g
40 g
2 ks
1 PL
PLNKA:
800 g
400-500 g
cca 200 g
cca 200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z muky,masla,vajec,kakaa a vina marsala vymiesime tuhe cesto ktore sa nelepi.Vypracovane cesto zabalime do potravinarskej folie a dame na 2 hodiny odstat do chladnicky.Ak sa vam zda cesto prilis suche pridajte este trosku vina.

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 1
  2. 2

    Po 2 hodinach cesto rozvalkame na mierne pomucenej pracovnej doske na cca 2 mm.Kedze je tuhe je to tak trochu drina.Cesto je lepsie rozdelit si na dve polovice. Rozvalkane cesto nakrajame na stvorceky 8-10 cm-moznost je ich vykrojit i okruhle- stvorceky su praktickejsie.

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 2
  3. 3

    Stvorceky ovinieme na aluminiove formy.Dame si pozor poriadne pritlacime bod spoja,aby sa nam pri vyprazani nerozliepali.Vyprazime na rozohriatom slnecnicovom oleji a ukladame na savy papier na prebytocny tuk.Nechame vychladnut a odstranime formy.

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 3
  4. 4

    Prichystame si plnku:zmiesame tvaroh,cukor a cokoladove ciapocky.Kavovou lyzickou naplnime vychladnute cannoli.Posypeme praskovym cukrom a Dobru chut!

    Originálne sicílske cannoli - obrázok 4

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Noooo, pekný recept - len čo potom s tým zvyškom vína? Do kuchárky? Ukladám do KK a vyskúšame, čokoládové koláčiky sú vždy fajn. Vďaka za recept, pekné foto a postup.
Dakujem :) a viem ja som aj pouzila ricotta,len neviem ci na slovensku je lahko dostupna tak som do surovin udala tvaroh viem ze to neni uplne rovnake,ale ricotta chuti,ako taky velmi jemny tvaroh.A do orginalu ide ricotta z ovcieho mlieka.No a kazdy ma uz potom iny variant svojho "orginalu" :D

Pridaj komentár k receptu: