Fajnová špargľa

jillsun - bez fotkyjillsun, 1. júna 2012

tento recept pochadza zo Švajčiarska. Videla som ho tuna v jednej relacii o vareni a velmi sa mi zapacil... Švajčiari si potrpia na Zobraziť celý popistento recept pochadza zo Švajčiarska. Videla som ho tuna v jednej relacii o vareni a velmi sa mi zapacil... Švajčiari si potrpia na kvalitne a zdrave suroviny a zo zahranicia dovazaju iba to, co sami nedokazu vyprodukovat. V polnohospodarstve su hadam neprekonatelni... obrabaju podu, ktora sa mnohym vidi neobrobitelna... a pritom u nas kvalitna zem lezi uhorom...

Suroviny

1  ks-viazanicka
1 ks spg.-1ks prs.
1  ks
 od oka
2  dcl
1 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    šparglu si ošupeme a uvarime v slanom naleve. uvarenu sparglu zabalime kazdu zvlast do sunky a ukladame do vymasteneho pekaca. dalej si pripravime omacku na zapekanie. na masti si urobime zaprazku z hladkej muky. zaprazku riedime vyvarom zo spargle a vinom. na zaver pridame šľahačku a nastruhany syr. všetko nechame rozpustit a potom zalejeme špargľu na pekaci... dame do rury zapiect a podavame buď so šalatom, chlebom, alebo zemiakmi... komu-ako chuti.

Diskusia k receptu

jillsun
zial, ked som to varila, tak som to nefotila... obvykle mam malo casu a som rada, ked stihnem uvarit jedlo vcas, ale polepsim sa.
afataga
aj mne sa rcp paci, ta omacka mi pripada ako akysi hybrid medzi besamelom a holandskou omackou, ale to nevadi, moze to byt naozaj dobre
polygon
Receptík je fain. Suroviny bežne dostupné až na tú masť. Poraď, kde sa tu vo Švajčiarsku dá kúpiť kvalitná bravčová masť.
jillsun
Vo Švajčiarsku je to naozaj nemožne, ale vždy si ju kupujem na Slovensku a skladujem ju v mrazničke. V chladničke mam vždy jeden kelimok, ale kľudne masť možno nahradiť maslom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia