Sicílske bravčové kotlety

majerak - bez fotkymajerak, 27. mája 2012
Sicílske bravčové kotlety
Foto: majerak

Tradičné talianske jedlo pri ktorom treba rátať s haldou riadu ale určite sa oplatí pripraviť si ho

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1.5 kg
2 PL
1 ks
2 PL
400 ml
1 ks
5 strúčikov
6 ks




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na centimetrové plátky zľahka naklepeme osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Horčicu, olej a korenie zmiešame a potrieme mäso. Naukladáme na seba zalejeme olejom a necháme postáť v chladničke 24 hod.

    Sicílske bravčové kotlety - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň si kotlety obalíme v strúhanke

    Sicílske bravčové kotlety - obrázok 3
  4. 4

    Krátko opražíme na oleji a potom dáme piecť do rúry

    Sicílske bravčové kotlety - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si pripravíme omáčku. Cesnak a cibuľu si opražíme na oleji keď zhnede pridáme pretlak po chvíli prilejeme víno Ochutíme soľou a korením. Omáčku necháme zredukovať.

    Sicílske bravčové kotlety - obrázok 5
  6. 6

    Ako dalsie si na pór nakrájame na kolieska, cherry paradajky prekrojíme a dáme na panvicu opiecť.

  7. 7

    Nakoniec dáme všetko dokopy a môžme podávať. TIP: Ak máte na karé panenku môžte si hu odkrojiť. Do panenky si spravíme dieru naplníme syrom ja som použil nakladaný syr koniec prepichneme špáradlom osolíme, okoreníme, pridáme tymian a potrieme olejom. Olej povtláčame do mäsa. Panenku prudko opražíme a dáme piecť spolu s kotletami.

Diskusia k receptu

babidka
Take som este nerobila , myslim ze nam bude chutit :-)
evanaaa
Aj mne sa to páči, ale bez tej omáčky, ale iste je dobrá, len my pór nejeme, víno nepijeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia