Foto: majerak
Tradičné talianske jedlo pri ktorom treba rátať s haldou riadu ale určite sa oplatí pripraviť si ho
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na centimetrové plátky zľahka naklepeme osolíme a okoreníme.
- 2
Horčicu, olej a korenie zmiešame a potrieme mäso. Naukladáme na seba zalejeme olejom a necháme postáť v chladničke 24 hod.
- 3
Na druhý deň si kotlety obalíme v strúhanke
- 4
Krátko opražíme na oleji a potom dáme piecť do rúry
- 5
Medzitým si pripravíme omáčku. Cesnak a cibuľu si opražíme na oleji keď zhnede pridáme pretlak po chvíli prilejeme víno Ochutíme soľou a korením. Omáčku necháme zredukovať.
- 6
Ako dalsie si na pór nakrájame na kolieska, cherry paradajky prekrojíme a dáme na panvicu opiecť.
- 7
Nakoniec dáme všetko dokopy a môžme podávať. TIP: Ak máte na karé panenku môžte si hu odkrojiť. Do panenky si spravíme dieru naplníme syrom ja som použil nakladaný syr koniec prepichneme špáradlom osolíme, okoreníme, pridáme tymian a potrieme olejom. Olej povtláčame do mäsa. Panenku prudko opražíme a dáme piecť spolu s kotletami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu