Morské potvorky na víne

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 20. júla 2012

Keď mám chuť experimentovať.

Suroviny

150 g
200 g
1 ks
1 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Krevety a slávky si obvaríme vo vode a scedíme.

  2. 2

    Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampióny, pridáme morské potvorky, trošku osolíme a chvíľu podusíme. Pridáme ošúpanú a na drobno nakrájanú paradajku a kukuricu podľa chuti. Posypeme oregánom.

  3. 3

    Nakoniec pretlačíme niekoľko strúčikov cesnaku (podľa chuti) a podlejeme cca 60 ml červeného vína. Necháme prevrieť a môžeme podávať napr. s grahamovými špagetami a tanier dozdobíme kúskom francúzskeho plesnivého syra. Alebo stačí podávať s pečivom, či celozrnným suchárom.

Diskusia k receptu

nonna
Výborné, ukladám do KK a aj vyhadzujem na FBčko! Jedine poznamenávam, že rajčiny nešúpem, ak sú neni samé syntetické hnojivo a postrek, tak je tam najviac minerálov a vitamínov a škoda sa s tým aj takto babrať, no a víno predpokladám, že bolo použité suché. A ak si môžem dovoliť radu, na ľahšie potraviny, ako sú aj morské príšerky, ryby, je lepšie použiť ľahšie vínko, čiže biele nie príliš staré alebo rosé. Želám veľa kulinárskych invencií!
zuzlik0402
Jasné, k rybám a morským potvorkám sa hodí biele, ale keď človek dá do receptu pár ml a nevie, čo so zvyškom, lebo biele nepije, je to škoda kupovať celú fľašu, tak som použila červené. Ale každý podľa svojej chuti.
nonna
Isteže, treba konať ekonomicky, žiadne "rozlievačky" si dovoliť nemôžem Úspešnú tvorbu!
zolik
Jeeeej, v rubrike Pamätate si, bol teraz tento recept. To tu v diskusiach este uradovala @nonna. Sluzobne starsi Varechaci si iste spomenu. To bola Zabava!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia