Dukátové buchtičky s krémom

olulik - fotkaolulik, 25. apríla 2012

Deti majú radi buchty

15/40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Buchtičky:
7 dg
2
1
2 dg
4 dl
40 dg
7 dg
5 dg
6 dg na vymastenie pekáča
4 dg
3 dg so škoricou na posyp
Krém:
6 dl
14 dg
1 bal
2-3
4 PL
  na dochutenie
  na dochutenie




Postup

  1. 1

    Buchtičky: Vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť. Vyvaľkáme a vykrajujeme (krájame) cesto a tvarujeme buchtičky, potom potrieme olejom alebo maslom aby sa nelepili. Dáme piecť. Posypeme najskôr cukrom so škoricou a orechami - mletými.

  2. 2

    Krém: Celé vajcia dobre vymiešame do zhustnutia s kryštálovým cukrom a múkou, potom pridáme víno s vodou, kúsok vanilky a citrónovej kôry a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Nesmie vrieť, aby nezredlo.

  3. 3

    Podávame s buchtičkami.

Diskusia k receptu

martad
... vyzerá to dobre, ale neviem, čo je Vodax ?
evanaaa
Jedlo mladosti, pochúťka. Ale tu už bol aj zlepšovák na buchtičky - cesto sa ušúlalo do valčekov. tie sa položili na plech a potom sa len prešli nožom priečne, čím sa naraz prekrojili na malé kúsky. A Vodax zaujíma ja mňa.
jarunka
Ja som robila tieto buchticky asi po 20 rokoch pre vnucku. Velmi jej chutnali.
marienka44
@Olulik ,aj mna zaujima, co je to Vodax. Su to nejake enzymy na podporu kysnutia? Kde to dostat kupit? Dakujeme vsetci za info. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia