Deti majú radi buchty
15/40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Buchtičky: | |
| 7 dg |
|
| 2 |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
| 2 dg |
|
| 4 dl |
|
| 40 dg |
|
| 7 dg |
|
| 5 dg |
|
| 6 dg na vymastenie pekáča |
|
| 4 dg |
|
| 3 dg so škoricou na posyp |
|
| Krém: | |
| 6 dl |
|
| 14 dg |
|
| 1 bal |
|
| 2-3 |
|
| 4 PL |
|
| na dochutenie |
|
| na dochutenie |
|
Postup
-
1
Buchtičky: Vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť. Vyvaľkáme a vykrajujeme (krájame) cesto a tvarujeme buchtičky, potom potrieme olejom alebo maslom aby sa nelepili. Dáme piecť. Posypeme najskôr cukrom so škoricou a orechami - mletými.
- 2
Krém: Celé vajcia dobre vymiešame do zhustnutia s kryštálovým cukrom a múkou, potom pridáme víno s vodou, kúsok vanilky a citrónovej kôry a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Nesmie vrieť, aby nezredlo.
- 3
Podávame s buchtičkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu