Deti majú radi buchty
15/40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Buchtičky: | |
7 dg |
|
2 |
|
|
|
1 |
|
|
|
2 dg |
|
4 dl |
|
40 dg |
|
7 dg |
|
5 dg |
|
6 dg na vymastenie pekáča |
|
4 dg |
|
3 dg so škoricou na posyp |
|
Krém: | |
6 dl |
|
14 dg |
|
1 bal |
|
2-3 |
|
4 PL |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Buchtičky: Vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť. Vyvaľkáme a vykrajujeme (krájame) cesto a tvarujeme buchtičky, potom potrieme olejom alebo maslom aby sa nelepili. Dáme piecť. Posypeme najskôr cukrom so škoricou a orechami - mletými.
- 2
Krém: Celé vajcia dobre vymiešame do zhustnutia s kryštálovým cukrom a múkou, potom pridáme víno s vodou, kúsok vanilky a citrónovej kôry a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Nesmie vrieť, aby nezredlo.
- 3
Podávame s buchtičkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu