Jarné zemiaky s petržlenovým maslom

daniella9 - fotkadaniella9, 8. júna 2012
Jarné zemiaky s petržlenovým maslom
Foto: daniella9

Suroviny

600 g
1 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme kartáčom, nakrájame a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Počas varenia pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Ked budú hotové zlejeme.

  2. 2

    Maslo: Z masla kúsok odoberieme a roztopíme ho na panvici. Pridáme cibuľku a speníme. Prilejeme víno a chvíľku varíme. Pridáme soľ. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a pridáme vychladnutú cibuľkovú zmes a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame. Maslo zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Zemiaky podávame s plátkami masla. Môžeme ich jesť samostatne alebo ako prílohu. Dobrú chuť:-)

    Jarné zemiaky s petržlenovým maslom - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
ja som si zvykla variť zemiaky s vetvičkou rozmarínu,krásne voňajú aj chutia,ked ju zabudnem,už to nie je ono.:-) ale aj petržlen môže byť fajn...vyzerajú náramne dobre
marienka44
Minule som nove zemiaky /pokrajane/ uvarila s rascou v ooslenej vode a po uvareni a zlati vody som ich poliala uprazenou mladou cibulkou. Tento postup sa mi paci. V minulosti som dusila na cibulke surove nove zemiaky. Vtedy vsak dochadza aj k pripekaniu zemiakov, co nie je najzdravsie. Budem uz robit ten 1. sposob, zdravsi.
1x martau




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia