Foto: daniella9
Postup
-
1
Zemiaky očistíme kartáčom, nakrájame a dáme variť do vriacej osolenej vody do mäkka. Počas varenia pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Ked budú hotové zlejeme.
- 2
Maslo: Z masla kúsok odoberieme a roztopíme ho na panvici. Pridáme cibuľku a speníme. Prilejeme víno a chvíľku varíme. Pridáme soľ. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a pridáme vychladnutú cibuľkovú zmes a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame. Maslo zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky.
- 3
Zemiaky podávame s plátkami masla. Môžeme ich jesť samostatne alebo ako prílohu. Dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu