Foto: frezia
Orata al forno,je originalny nazov tohoto receptu.Pochadza z juzneho Talianska.Patri k velmi zdravym jedlam. Mozete ale pouzit aj sladkovodne ryby,napr.pstruha.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ocistene ryby si nasolime a okorenime. Do vnutra poukladame nakrajany cesnak,kolieska citronu,medvedi cesnak,cerstvy citronovy,alebo obycajny tymian a pokvapkame olivovym olejom.
-
2
Ryby polozime na pekac,pridame bylinky,ktore nam zostali,mladu cibulku,cherry paradajky,zbytok cesnaku,polejeme trochou olivoveho oleja, podlejeme bielym vinom. Vina nie vela,aby sa nam rybky nevarili. Mozete pouzit aj ine druhy byliniek,ale dbat na to,aby sa k sebe hodili.
- 3
Dame do vyhriatej rury na 200°C a pecieme asi 20 minut. Rura musi byt horuca,inak sa ryba rozpadava. Ako priloha sa k tomu hodia rozne cerstve salaty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
veľmi chutná rybka!