Pečená dorada

frezia - fotkafrezia, 17. mája 2012
Pečená dorada
Foto: frezia

Orata al forno,je originalny nazov tohoto receptu.Pochadza z juzneho Talianska.Patri k velmi zdravym jedlam. Mozete ale pouzit aj sladkovodne ryby,napr.pstruha.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
1 ks
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ocistene ryby si nasolime a okorenime. Do vnutra poukladame nakrajany cesnak,kolieska citronu,medvedi cesnak,cerstvy citronovy,alebo obycajny tymian a pokvapkame olivovym olejom.

    Pečená dorada - obrázok 1
  2. 2

    Ryby polozime na pekac,pridame bylinky,ktore nam zostali,mladu cibulku,cherry paradajky,zbytok cesnaku,polejeme trochou olivoveho oleja, podlejeme bielym vinom. Vina nie vela,aby sa nam rybky nevarili. Mozete pouzit aj ine druhy byliniek,ale dbat na to,aby sa k sebe hodili.

  3. 3

    Dame do vyhriatej rury na 200°C a pecieme asi 20 minut. Rura musi byt horuca,inak sa ryba rozpadava. Ako priloha sa k tomu hodia rozne cerstve salaty.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: