Recepty, kde je tymián
Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme
nadrobno a na masle opečieme. Primiešame
k pečivu spolu s vaječným...
Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...
Šalát so srňacou filetou
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú...
Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
Na marinádu zmiešame všetky suroviny
a potrieme ňou prsia a fenikel.
Na salsu premiešame paradajky, zeler
a olivy...
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové
cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu
dáme baby špenát.
Rýchle diétne špagety s mäsovo-paradajkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a chutný recept na obed. Pre tých čo nemajú čas dlho stáť pri...
Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...
Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...
Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.
Pikantné rebierka
Milujete rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si...
Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Kuracie stehná na oregane
Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom...
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky,
nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté
korenie a škrobovú múčku,...
Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky
Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky...
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo
nevyužiť čo nám príroda...
Plnené zemiaky
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať...
Lečové cestoviny
Tento recept vznikol úplnou náhodou a chuťovo mi pripomína lečo,
tak preto ten názov.
Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Milujem farby a vždy sa teším,
keď objavím novú zeleninu. Ešte
viac som sa tešila,...
Karfiol z rúry
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...
Lístková roláda s panenkou a hubami
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme
zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení
okoreníme farebným korením a...
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme
z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme
nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Morčacia roláda plnená kyslou kapustou
<b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou
opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme.
Morčacie prsia upravíme na...
Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...
Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...
Šalát so srňacou filetou
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú...
Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy...
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.
Rýchle diétne špagety s mäsovo-paradajkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a chutný recept na obed. Pre tých čo nemajú čas dlho stáť pri...
Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...
Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...
Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.
Pikantné rebierka
Milujete rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si...
Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Kuracie stehná na oregane
Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom...
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...
Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky
Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky...
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
Plnené zemiaky
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať...
Lečové cestoviny
Tento recept vznikol úplnou náhodou a chuťovo mi pripomína lečo, tak preto ten názov.
Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Milujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila,...
Karfiol z rúry
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...
Lístková roláda s panenkou a hubami
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a...
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Morčacia roláda plnená kyslou kapustou
<b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme. Morčacie prsia upravíme na...