Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 12. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch pre všetky zmysly. Aj pre oko a nos, aby Zobraziť celý popisWellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch pre všetky zmysly. Aj pre oko a nos, aby sa trávenie naštartovalo už pri prvom pohľade na tanier. Nemali by aspoň občas na ňom chýbať ani zdravé strukoviny. Uvarené podľa dobrého receptu nielenže zasýtia, ale aj mimoriadne chutia.
porcie
príprava
Suroviny
Placky: | |
500 g |
|
700 g |
|
3 ks |
|
5 strúčikov |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
|
|
|
|
200 ml |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
2 ks |
|
1 konzerva (sterilizovaná) |
|
2 stonky |
|
200 g (čerstvá) |
|
200 g |
|
100 ml |
|
150 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Placky: Očistené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme k nim soľ, korenie, vajcia, múku, tymian, prelisovaný cesnak a vymiešame v miske na polotekutú vláčnu hmotu. Na rozohriatu panvicu dáme rozpustiť kokosový tuk, a keď sa rozpustí, môžeme na panvicu pridávať prichystanú zmes, ktorú postupne roztierame lyžicou rovnomerne po celom obvode panvice až k okrajom, pečieme dozlatista z jednej aj z druhej strany.
- 2
Plnka: Očistenú, umytú a na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme na kokosovom oleji domäkka spoločne s čerstvými paradajkami nakrájanými na kocky. Pridáme nakrájanú čerstvú hlivu, soľ, korenie, lyžičku citrónovej šťavy a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút, až kým sa zmes udusí a paradajky sa rozvaria úplne na kašu a zmes zahustia a spoja. Potom k zmesi pridáme premytú fazuľu a nakrájaný stonkový zeler, chvíľu spolu povaríme.
- 3
Pripravené placky naplníme plnkou, ktorú posypeme rozdrobeným ovčím syrom. Takto naplnené placky môžeme ešte pred podávaním posypať ovčím syrom a zapiecť v rúre. Dozdobíme šalátom.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu